Műsorújság
RTL Most

10 év után, a hajléktalanok között találta meg az apját a fotós

Diana Kim Maui szigetén nőtt fel, és még fényképész édesapjától tanult meg fotózni, akivel azonban, szülei válása után elvesztette a kapcsolatot. Felnőve a lányból is fotós lett, a társadalmi témákra fogékony fiatal művészként pedig hajléktalanokról kezdett sorozatot készíteni. Aztán, amit az egyik utcasarkon talált, felülmúlta minden várakozását. A Keresem a családomban hamarosan hasonló történeteket is megismerhetsz.
Diana Kim hajléktalanokról készített fotósorozata miatt közelebb került a szigeten élő hajléktalanokhoz, sokukat megismerte, viszontlátta az utcán. Közel tíz éve foglalkozott már a sorozattal, amikor egy bokor árnyékában ismerős arcot fedezett fel. A felfedezés sokkoló volt: édesapja, akiről 10 éve nem hallott, beteg, elesett emberként az utcán élte az életét. Így nézett ki a férfi akkor:A férfi skizofréniával közdött, amit nem kezeltek, így a betegség elhatalmasodott rajta, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy az utcára került. Borzasztó állapota és elhanyagoltsága ellenére Diana felismerte a rég nem látott férfit, és mindent megtett, hogy segítsen neki - noha attól függően, hogy éppen mennyire volt rosszul, az apja vagy felismere őt, vagy nem.

„Volt, amikor egyáltalán nem reagált, és olyan is, hogy úgy viselkedett, mintha veszekedne valakivel, holott senki nem volt a közelben"

- mesélte Diana, aki ezután rendszeresen ételt vitt az apjának, és kérte, hogy forduljon orvoshoz, kezeltesse a betegségét. A férfi azonban ezt egészen addig elutasította, amíg 2014 októberében egy szívinfarktus miatt kórházba nem került. Itt a lányának és az orvosoknak sikerült együtt meggyőzni őt arról, hogy kezeltesse a skizofréniáját is.

A férfi azóta sokkal jobban van, a lánya elmondása szerint rengeteg időt tölt a barátaival, és aktívan munkát keres, miközben persze Dianával is igyekszik bepótolni az elvesztett időt. Ha mindez nem lenne eléggé szívfacsaró, a történetben van még egy csavar: a fényképésszé cseperedett lány régi kameráját az édesapjának ajéndékozta, így adva vissza a fényképezés iránti szenvedélyt a férfinak, aki annak idején azt belé is plántálta. Hihetetlen, hogy a kórházi kezelés óta mindössze néhány hónap telt el, a különbség mégis döbbenetes:„Az élet maga is ajándék. Nagyon hálás vagyok azért, hogy láthatom, hogy életben van, és jobban van. Örülük annak, amink itt és most van" - összegezte a történetet a fotós lány.
Ha te is elveszett rokonaidat keresed, és nem akarod a szerencsére bízni a dolgot, jelentkezz a Keresem a családom!-ba, és segítünk, hogy egymásra találjatok!

Hasonló videók

  • Péter tízéves volt, amikor imádott édesapja meghalt. Azt mondja, onnantól kezdve a nővérén kívül senki sem szerette. A kallódó kisfiú rossz társaságba keveredett, édesanyja úgy oldotta meg a helyzetet, hogy intézetbe adta. A lejtőn pedig egyre csak lefelé csúszott. 9 évet töltött rács mögött. A börtönévek alatt és után pedig mindenkit elveszített, aki fontos volt a számára. Köztük a nővérét, Évát, akitől ennyi év után végre bocsánatot akar kérni. A 23 éves Bálint Emese élete olyan, mint a többi fiatal lányé. Két éve él a szerelmével, egy pékségben dolgozik, és a szabadidejében imád vásárolgatni, és főzni. Mégis csak ránézésre hasonlít a többi fiatal lányra, mert belül nagyon súlyos családi terheket hordoz, és persze kérdéseket, amik közül a legfontosabb az, hogy miért hagyta el az édesanyja két éves korában. Az édesapja nevelte fel és sosem vágyott „mostohára”, mert hiszi, hogy az édesanyja várja őt, és egyszer betoppan az életébe.

  • Kazah Rómeó magyar Júlia. Vadim még a rendszerváltás előtt kiskatonaként szolgált Magyarországon, és ahogy az lenni szokott, beleszeretett egy magyar lányba. Csupán egy év jutott a szerelmeseknek, ugyanis nem csak a szovjet uralom, de a boldogságuk is véget ért. A lány szülei eltiltották őket egymástól. Egy élet viszont elkezdődött, Kittié, aki 26 év elteltével keresi Vadimot, az édesapját. Éva sosem ismerte az apját. A nevét ugyan tudja, de ezen kívül csupán a családi legendárium néhány rá vonatkozó története adott neki valamiféle kapaszkodót a gyökereivel kapcsolatban. Nem tudja, hogy azért hagyta el, mert a sok éhezés miatt angolkórt kapott, és még gyerekkorában megállt a növésben, az apja pedig így nem akarta vállalni, vagy talán az édesanyja szakított meg az apával minden kapcsolatot. Éva választ akar kapni a kérdéseire.

Legnézettebb videók