Műsorújság
RTL Most

Vízipóló: A fiúk 13-7-re legyőzték a franciákat

A péntek este legfontosabb híre: csoportelső a magyar férfi pólóválogatott! A csoportmérkőzések utolsó körében 13-7-re a várakozásnak megfelelően simán legyőzte a francia együttest a magyarországi vízes világbajnokságon, a Margitszigeten.

Az erőviszonyok alapján nem lehetett kérdéses a találkozó végkimenetele, részcélként azonban azt a feladatot kitűzhette maga elé a hazai gárda, hogy az olaszoknál - akik kilenc góllal nyertek - többel verjék meg a francia csapatot. A pénteki rivális legfeljebb a tisztes helytállásban reménykedhetett, abban már nem, hogy elkerül a csoport utolsó helyéről, mivel korábban az ausztrálokkal szemben is alulmaradt, még ha csak egyetlen góllal is.


Az ausztrál együttest hétfőn 13-3-ra legyőző, a nagy vetélytárs olaszokkal szerdán 9-9-re végző magyar válogatott már az első negyedben gondoskodott róla, hogy a folytatás izgalommentes legyen. Először Vámos Márton balkezes bombája ért célt, majd Erdélyi Balázs és a csapatkapitány Varga Dénes gyarapította a hazai találatok számát. Vámos duplázott, és Zalánki balkeze is tévedhetetlenül pontos volt, négy és fél perc elteltével kapust is cseréltek a franciák, hátha ez segít. Nem segített: Zalánki ismétlésével rövidesen már 6-0 állt az eredményjelzőn, amikor emberelőnyből az ellenfél is betalált.


A második negyedben kissé pontatlanná vált a Märcz-legénység játéka. Előbb egy hazaira - Manhercz Krisztián lőtte - két francia gól következett (7-3), és bár a válasz sem maradt el a triplázó Vámos jóvoltából, a játékrészt a franciák nyerték.


A nagyszünet után az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert távolról védhetetlen lövést eresztett meg. A kapuban Nagy Viktort váltó Decker Attila jól mutatkozott be, Varga pedig megúszást követően küldte a megfelelő helyre a labdát, ahogyan Gór-Nagy Miklós is (11-4). A negyed hajrájában a franciák is betaláltak.
A befejező nyolc percet a rivális kezdte jobban, Mehdi Marzouki már harmadszor volt eredményes, a negyedik gólját szerző Vámos azonban 12-6-ra alakította az állást. Varga bravúros ejtéssel növelte a különbséget (13-6), amely a végére hatgólnyira apadt, mivel Marzouki az utolsó pillanatban jókor volt jó helyen.

Majd az este zárómeccsén az olasz válogatott csak 13-5-re győzte le az ausztrál együttest, így a magyar csapat az élen zárt a B jelű négyesben, és közvetlenül a nyolc közé jutott.

Forrás: MTI

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Legnézettebb videók