Műsorújság
RTL Most

Újabb bébi a fővárosi állatkertben!

Tapírgyerek született szeptember 2-án. Ez azért is nagy öröm a fővárosi állatkertben, mert itt 31 éve nem jött világra kistapír. A kicsi jól van, de mivel az anyaállat egy védett helyre vitte be, a közönség néhány napig még nem láthatja. A szülést azonban megörökítették a dolgozók.

Suki, az anyaállat nem a félreeső, belső helyen hozta világra kicsinyét, hanem a Dél-Amerika kifutó hátsó részén, így azok a látogatók, akik akkor épp arra sétáltak, a saját szemükkel is láthatták az apróság világra jövetelét.

Az ellés egyébként „apás szülés" volt, hiszen Géza, az apuka is mindvégig ott volt párja és születendő gyermeke mellett.

A tapírokkal közös kifutóban, „társbérletben" lakó többi dél-amerikai állat, így a vízidisznók, a nagy marák és a nanduk is érdeklődve figyelték az eseményeket, sőt, az egyik vízidisznó még az újszülött letisztogatásába is besegített Sukinak.

A jövevény rövid időn belül lábra is állt, az első lépéseket még igen reszketeg lábakkal tette meg. Íme a kisfilm, amit az állatkert munkatársai készítettek a szülésről:

 

A tapír-baba nemét egyelőre csak sejtik, mert nem tudták még közelebbről megnézni, nevet pedig majd csak ezután kap.

Legnézettebb videók