Híradó

2018.09.06. 10:48 (csütörtök)

Újabb bébi a fővárosi állatkertben!

Újabb bébi a fővárosi állatkertben!

Tapírgyerek született szeptember 2-án. Ez azért is nagy öröm a fővárosi állatkertben, mert itt 31 éve nem jött világra kistapír. A kicsi jól van, de mivel az anyaállat egy védett helyre vitte be, a közönség néhány napig még nem láthatja. A szülést azonban megörökítették a dolgozók.

Suki, az anyaállat nem a félreeső, belső helyen hozta világra kicsinyét, hanem a Dél-Amerika kifutó hátsó részén, így azok a látogatók, akik akkor épp arra sétáltak, a saját szemükkel is láthatták az apróság világra jövetelét.

Az ellés egyébként „apás szülés" volt, hiszen Géza, az apuka is mindvégig ott volt párja és születendő gyermeke mellett.

A tapírokkal közös kifutóban, „társbérletben" lakó többi dél-amerikai állat, így a vízidisznók, a nagy marák és a nanduk is érdeklődve figyelték az eseményeket, sőt, az egyik vízidisznó még az újszülött letisztogatásába is besegített Sukinak.

A jövevény rövid időn belül lábra is állt, az első lépéseket még igen reszketeg lábakkal tette meg. Íme a kisfilm, amit az állatkert munkatársai készítettek a szülésről:

 

A tapír-baba nemét egyelőre csak sejtik, mert nem tudták még közelebbről megnézni, nevet pedig majd csak ezután kap.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való