Műsorújság
RTL Most

Szigorítás a bicskei molesztálási ügy miatt - a miniszter hálás az RTL-nek

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán - ezt közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, hálás az RTL-nek, amiért segített feltárni a bicskei molesztálási ügyet.

 

Tavaly októberben először a Házon kívül adásában szólalt meg a bicskei gyerekotthon két volt lakója. Azóta kiderült, az igazgató 9 gyerek szexuális zaklatásáért felelhet, ezért tavaly október óta előzetes letartóztatásban van. Ennek hatására is szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán - ezt közölte az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán.

A miniszter bejelentette, hogy 2020-ig megszüntetik az összes bicskeihez hasonló, 200-300 férőhelyes gyerekotthont. Azt mondta, a gyerekek nevelőszülőket kapnak, vagy legfeljebb 12 személyes lakásotthonba költöztetik majd őket, ahol Balog Zoltán szerint családias környezetet vár majd rájuk. A kormány csaknem 6 milliárd forintot különített el a fejlesztésre - európai uniós forrásból.

 

Éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket a bicskei gyermekotthon igazgatója. Erről az intézet egyik volt lakója, egy 22 éves fiú beszélt a Házon kívülnek. Az adást itt nézhetik meg:

Legnézettebb videók