Műsorújság
RTL Most
Szellő István
Szellő István
Híradó

Az RTL Híradó első műsorvezetője. 1997-től a televízió munkatársa.

1967. július 3-án Budapesten születtem. Sokáig a Budapesti Honvéd párbajtőrvívója voltam. Prágában a Károly Egyetem nemzetközi újságíró szakán szereztem diplomát. Egyetemi éveim alatt szakmai gyakorlataimat az MTI-nél, majd a Magyar Rádió Krónika szerkesztőségében töltöttem. 1989-től munkatársa voltam a Magyar Televízió külpolitikai szerkesztőségének. A csehszlovákiai "bársonyos forradalom" idején interjúkat készítettem többek között Václav Havellel és Alexander Dubcek-kel és Bohumil Hraballal. 

Szerkesztő-műsorvezetője voltam a Panoráma, az Új Világ, a Szemtől Szemben és a Tájak, városok, emberek című külpolitikai műsoroknak. 1992-tõl 94-ig a Híradó külpolitikai szerkesztője- és műsorvezetőjeként dolgoztam. 1994-tõl ismét a külpolitikai szerkesztőség munkatársa voltam a Panoráma, az Ezredforduló műsorokban és a Horizont szerkesztő-műsorvezetője. Riportfilmjeimet főleg Csehországban, Szlovákiában, a Dél-Szláv térségben és angol nyelvterületen forgattam, de készítettünk filmet a Távol-Keleten és az Arab-öböl térségében is. Munkámat többször Nívó-díjjal jutalmazták.

1997-ben kerültem az RTL Klub-hoz, mint a Híradó első műsorvezetője. Tudósítottam az orosz és kétszer az amerikai elnökválasztásról. Riportfilmet készítettem a polgárháború sújtotta Sierra Leonéban a gyerekkatonákról és az úgynevezett véres gyémántokról. A Közép-Afrikai Köztársaságban Bocassa császár örökségéről forgattam. Több riportomat láthatták a XXI. században és a Házon Kívül műsorában is. 2006-ban megjelent könyvem, címe “A Hírvadász”.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo