Híradó

Mindennap
az RTL Klubon

18:00

Szellő István

Szellő István

Híradó

Az RTL Híradó első műsorvezetője. 1997-től a televízió munkatársa.

1967. július 3-án Budapesten születtem. Sokáig a Budapesti Honvéd párbajtőrvívója voltam. Prágában a Károly Egyetem nemzetközi újságíró szakán szereztem diplomát. Egyetemi éveim alatt szakmai gyakorlataimat az MTI-nél, majd a Magyar Rádió Krónika szerkesztőségében töltöttem. 1989-től munkatársa voltam a Magyar Televízió külpolitikai szerkesztőségének. A csehszlovákiai "bársonyos forradalom" idején interjúkat készítettem többek között Václav Havellel és Alexander Dubcek-kel és Bohumil Hraballal. 

Szerkesztő-műsorvezetője voltam a Panoráma, az Új Világ, a Szemtől Szemben és a Tájak, városok, emberek című külpolitikai műsoroknak. 1992-tõl 94-ig a Híradó külpolitikai szerkesztője- és műsorvezetőjeként dolgoztam. 1994-tõl ismét a külpolitikai szerkesztőség munkatársa voltam a Panoráma, az Ezredforduló műsorokban és a Horizont szerkesztő-műsorvezetője. Riportfilmjeimet főleg Csehországban, Szlovákiában, a Dél-Szláv térségben és angol nyelvterületen forgattam, de készítettünk filmet a Távol-Keleten és az Arab-öböl térségében is. Munkámat többször Nívó-díjjal jutalmazták.

1997-ben kerültem az RTL Klub-hoz, mint a Híradó első műsorvezetője. Tudósítottam az orosz és kétszer az amerikai elnökválasztásról. Riportfilmet készítettem a polgárháború sújtotta Sierra Leonéban a gyerekkatonákról és az úgynevezett véres gyémántokról. A Közép-Afrikai Köztársaságban Bocassa császár örökségéről forgattam. Több riportomat láthatták a XXI. században és a Házon Kívül műsorában is. 2006-ban megjelent könyvem, címe “A Hírvadász”.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való