Műsorújság
RTL Most

Szegeden összefog az ellenzék

Teljes az ellenzéki összefogás Szegeden, mondta Botka László szocialista polgármester és polgármester-jelölt, amikor bemutatta a 20 körzet képviselőjelöltjeit. 

 


 

Az Összefogás Szegedért civil szervezet mögé az MSZP, a Momentum, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik is beállt. Botka László szerint a kétharmados többség mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy elfoglalja Szeged városát, de azt mondta, ezt nem fogják hagyni.

Hasonló videók

  • Nem az őserdő ég, csak a bozótos - így kommentálta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő az egész világot izgalomban tartó brazíliai erdőtüzeket reggel a Kossuth Rádióban. A DK szerint ez jól mutatja, hogy a Fidesz fel sem fogja, mekkora problémát okoznak az amazonasi tüzek a világnak.

  • Országszerte 26 helyen, 170 állatvédő szervezet és civilek tüntettek az állatkínzás ellen. Egyértelműbb és szigorúbb szabályozást, valamint súlyosabb büntetés kiszabását követelték azokra, akik bántják állataikat. A Noé Állatotthon vezetője szerint eddig többnyire felfüggesztett börtönt kaptak az állatkínzók, aminek nincs visszatartó ereje. Az Igazságügyi Minisztérium azt írta, nyitottak a civilek javaslataira.

  • Milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, mégsem utal Zoé családjának az alapítvány - ezt állítja a gyerek édesapja. A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak egy nyírbélteki alapítvány indított gyűjtést korábban, de onnan még egy fillérhez sem jutott hozzá a család. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány minduntalan visszautasítja. Az alapító szerint mindenről a kuratórium dönt, de azt most épp átszervezik.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Garázdaság gyanújával indított nyomozást a rendőrség egy videó miatt, amelyen tinédzserek bántalmazzák egyik társukat Mosonmagyaróváron. Tegnap mutattuk be, ahogy tizenéves lányok térdre kényszerítik egyik társukat és azt követelik, hogy kérjen tőlük bocsánatot. Egyikük többször meg is pofozta. Egy másik videón pedig valószínűleg a megvert lány ismerősei támadnak rá az egyik bántalmazóra. A verekedések kapcsán a Facebookot elárasztották a gyűlölködő hozzászólások.

  • Egy hónapja nincs lift az egyik tízemeletes pécsi panelházban. A régi helyett újat építenek be, de az ott élők szerint nagyon lassan haladnak a munkával. A társasház közös képviselője szerint a kivitelező még nem futott ki az eredetileg vállalt határidőből, amit előre közölt a lakástulajdonosokkal, akiknek így augusztus végéig még biztosan várniuk kell az új felvonóra.

  • Sikeres csonton belüli végtaghosszabbítást végeztek e Semmelweis Egyetem ortopédiai Klinikáján, Magyarországon elsőként. Az új eljárás lényege, hogy a beteg végtagjába speciális implantátumot ültetnek, amit ezután egy külső mágneses vezérlővel maga a beteg forgat hónapokon keresztül, így hosszabbítva a végtagot. A 40 éves férfit februárban műtötték, ma már mankó nélkül jár.

  • Februárra kellett volna elkészülnie, de már fél évet csúszik két körforgalom átadása Budafokon. A határidőt már kétszer módosították, a legújabb szeptember eleje. A Momentum helyi politikusa úgy véli, szándékosan késlekednek, hogy az önkormányzati választásokhoz minél közelebb adják át a körforgalmakat. A beruházó BKK szerint a csúszásnak ehhez semmi köze.

  • Orrfacsaróan büdös, hatalmas, barnás habzó foltokban úszott a szennyvíz a Dunában szombaton. Egy helyi férfi vette videóra a borzasztó látványt Dunaújvárosnál, a szennyvíztisztitó közelében. A felvétel készítője rendszeresen jár ide horgászni, korábban ilyet nem tapasztalt. A rendőrség kedden az közölte, ha kell, intézkednek, de a hatóságokhoz az esetről nem érkezett bejelentés.

Legnézettebb videók