Műsorújság
RTL Most

Öt épület gyulladt ki egyszerre Budapesten

Több robbanás hallatszott, majd öt épület gyulladt ki egyszerre vasárnap este Budapesten. A tűzoltókat negyed nyolckor riasztották Óbudára, a Kunigunda utcába. A házakból kimenekültek a lakók, de egy oltásban segítő szomszéd megsérült, amikor rászakadt egy nagyfeszültségű vezeték. Őt kórházba vitték. A lángokat másfél óra alatt megfékezték. A környékbeliek hazamehettek, de tíz embert - köztük három gyereket - szükséglakásokban helyeztek el.

 

Vasárnap este riasztották a tűzoltókat Óbudára. A környéken több robbanás hallatszott, ezután a közeli lakótelepről már az óriási tűz is látszott. 17 tűzoltóautót küldtek oda. Az oltást addig nem tudták elkezdeni, amíg ki nem derült, hogy van-e áram a leszakadt 132 ezer voltos távvezetékben.  


A tűz egy faházban keletkezett. A szomszédban először csak ropogást és pattogást lehetett hallani. Majd leszakadt egy távvezeték, ami az egyik, oltásban segítő szomszédot ütötte meg. 

 

A tűzoltók a lángokat háromnegyed kilencre oltották el. A felrobbant, majd kigyulladt faház megsemmisült. Hogy mi okozta a tüzet, még vizsgálják. A telken több lakókocsi és lomok vannak. Egy szomszéd az Indexnek azt mondta, hetek óta fotózta a szerinte áldatlan állapotokat, és a héten akart bejelentést tenni az önkormányzatnál. A leszakadt távvezeték helyreállítását elkezdték az áramszolgáltató szakemberei. A környékbeliek már este hazamehettek, de tíz embert - köztük három gyereket - az önkormányzat szükséglakásokban helyezett el.

Legnézettebb videók