Híradó

2019.04.16. 09:54 (kedd)

Óriási károkat okozott a tűz a Notre-Dame-ban

Óriási károkat okozott a tűz a Notre-Dame-ban

Hatalmas károkat okozott a hétfőn este keletkezett tűz a párizsi Notre-Dame épületében. A székesegyház órákon át égett, a tüzet kedd hajnalra sikerült megfékezni.

A katasztrófát a hatóságok szerint nem szándékos gyújtogatás, hanem feltehetően az éppen most zajló felújításból fakadó baleset okozta. A lángok 18:50-kor a padlóból kiindulva csaptak fel, a tűz a katedrális tetőszerkezetének szinte teljes egészét megsemmisítette. Az épület tetején lévő úgynevezett huszártorony is leomlott.

Az épület belsejében is súlyos károk keletkeztek.

 

A repülőről való oltást azért vetették el, mert félő volt, hogy az épület összedől. A felbecsülhetetlen értékű műkincsek nagy részét viszont sikerült kimenekíteni. Így a legértékesebb, Jézus töviskoronája megmenekült a pusztulástól.

Óriási károkat okozott a tűz a Notre-Dame-ban
 

A képre kattintva galéria nyílik meg


A tűzvészben senki sem halt meg, egy tűzoltó viszont súlyosan megsérült az oltás közben. Az épület helyreállítása évekbe telhet.

Leadkép: wikipedia

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való