Műsorújság
RTL Most

Magyarország kétgólos győzelemmel tért vissza az Eb-re

Győzelemmel tértünk vissza 44 év után a foci EB-re. A magyar válogatott 2 - 0-ra megverte Ausztriát. Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés után úgy fogalmazott: egy álom vált valóra. Máris az Európa bajnokság egyik meglepetéseként értékelik a mérkőzést. A Bordeaux-i stadionban 10 ezer magyar szurkoló tombolt, és Magyarországon is mindenütt tömegek ünnepeltek. A meccs után Budapest belvárosában több helyen megbénult a közlekedés akkora csoportokban mentek a drukkerek.

Kettő nullára győzött, és ezzel megnyerte első mérkőzését a magyar válogatott az Európa Bajnokságon Ausztria ellen. Az első gólt az 59 mérkőzés óta gólképtelen Szalai Ádám szerezte. Kleinheisler Lászlóval passzolgatott az osztrák 16-os előtt, majd a védők között kibújva laposan a kapuba lőtt.

A második gólt a csereként beállt Stieber Zoltán szerezte. Egy remek kiugratás után egyedül robogott végig az osztrák térfélen és a kifutó kapus felett jobbal finoman a hálóba emelt. A helyszínen tartózkodik munkatársunk, D. Tóth András, a Fókusz műsorvezetője, aki azt mondta, hogy a hangulat végig fantasztikus volt.  D. Tóth András azt is elmondta, hogy Szalai Ádám vezetést érő gólja előtt a szurkolók a játékos lecserélését követelték, de végül hamar elhallgattak.

Nem csak a helyszínen, a budapesti margitszigeti szurkolói zónában is igazi meccshangulat volt. A terület szinte teljesen megtelt, a szurkolók énekeltek, tapsoltak, mintha nem is több ezer kilométerre lett volna a magyar válogatott. Az emberek már a mérkőzés előtt bizakodóak voltak.

Bordeaux-ban pár méterenként egy-egy szurkolói csoportba lehetett botlani. Ezek a magyar huszárok egészen Debrecenből jöttek Franciaországban és pillanatok alatt a helyiek kedvenceivé váltak.

 

 

Örülhet a magyar válogatott is, hiszen győzelmével közel került ahhoz, hogy csoportjából továbbjusson a legjobb 16 csapat közé.

Borítókép forrása: MTI

Legnézettebb videók