Műsorújság
RTL Most

Koós Jánosra emlékezünk

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész. A halálhírt családja jelentette be vasárnap reggel. Az RTL Klub pályatársaival és régi riportokkal emlékezik a művészre.

Koós János január végén még elénekelte legnagyobb slágerét, amikor az 50 éves táncdalfesztivált ünnepelték zenéstársaival a Budapest Arénában.  A próbán a Fókusz stábjának mesélte el sikere titkát:

 

 

Kevesen tudják, hogy Koós János 1937-ben született, Bukaresten és Kupsa János néven látta meg a napvilágot, ráadásul a születési dátumát elírta az anyakönyvvezető, ezért sem ünnepelt soha a hivatalos napon a művész.

 

 

Megnyert három táncdalfesztivált, örökzöld slágereit a mai napig fújja az ország.  A januári gálán, ahol utoljára adhatta elő legnépszerűbb dalait, Csonka András is fellépett, aki így emlékszik vissza Jánosra:

 

 

Bár riválisok voltak, nagyra értékelték egymás tehetségét és művészetét - ezt mondta Korda György, akit letaglózott pályatársa halálhíre:

 

 

A családja mellett a közönség szeretete volt számára a legfontosabb és persze a zene. A 80. születésnapján is azt mondta, a zene tartja életben:

 

 

A művész lánya, Koós Réka vasárnap délelőtt megható videóval búcsúzott édesapjától, felidézve legnagyobb slágereit.

A család azt közölte, a temetés részleteiről később adnak tájékoztatást.

Legnézettebb videók