Műsorújság
RTL Most

Két rokkanthelyet is elfoglalt a busz, a kisdéri polgármester szerint szabályosan parkolt

Két rokkanthelyet is elfoglalt a kisdéri falubusz az egyik pécsi áruház parkolójában. A parkolást lefényképező asszony szerint a buszon nem volt mozgáskorlátozott-jelzés, a baranyai település polgármestere szerint viszont szabályosan parkoltak, mert mozgásában akadályozott embereket szállítottak, és buszuk csak így fért el a parkolóban.

Egyszerre két mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyet is elfoglal a kisbusz egy áruház parkolójában – a fotókat pénteken készítette egy szintén mozgássérült asszony Pécsen.

Az asszony szerint a busz több mint háromnegyed óráig állt így a parkolóban. A kisbusz a Baranya megyei Kisdér önkormányzatáé. A polgármester azt mondta, a falubusszal aznap három helybeli mozgáskorlátozottat vittek az áruházba bevásárolni, ezért szerinte szabályosan használták a parkolót.

Azt mondta, azért foglaltak el két helyet, mert csak így fért el a 19 személyes busz.

„Melyik a kisebb vétek: hogy kilóg és elzárja a forgalmat egy parkolóban, vagy két helyet foglal el, és nincs semmi akadály?”

Egy általunk megkérdezett közlekedési szakértő szerint akkor parkolt szabályosan a busz, ha máshogyan nem fért el a parkolóban, és ha valóban mozgásában akadályozott embereket szállított. Ez utóbbit jelezni kell a szélvédő mögé jól látható helyre kirakott mozgáskorlátozott-igazolvánnyal.

A polgármester azt mondta, mindhárom utasnak volt ilyen igazolványa. Hozzátette, nem először segítettek a falubelieknek a bevásárlásban, és mindig így parkoltak, de eddig még nem büntették meg őket. 

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 57%;"><iframe src="//rtl.hu/embed/1450625/onSite" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Képek forrása: Pécsi Stop.hu

Legnézettebb videók