Műsorújság
RTL Most

Juhász Péter: tízmilliárd forint kár érhette a belvárosi önkormányzatot

Az Együtt önkormányzati képviselőjét hétfőn hallgatta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda, az ő feljelentése alapján indult nyomozásban, tanúként. Juhász Péter hétfőn olyan dokumentumokat vitt a rendőrségre, amelyek alapján azt állította: az ingatlanok értékesítésének megállapításánál is hibázott az önkormányzat, volt, amikor egy 920 milliós értékű ingatlant 673 millióban határozták meg, és végül 471 millióért adták el. Az ötödik kerületi önkormányzat szerint Juhász szándékosan téveszti meg a közvéleményt azzal, hogy összekeveri a szakértői elemzést és az ingatlan értékbecslést.
Juhász Péter szerint az eladásra kijelölt ingatlanok értékének megállapításánál az önkormányzat rosszul végzett el egy szorzást. Juhász szerint úgy kell kiszámolni az ingatlan értékét, hogy az övezetben érvényes átlag négyzetméterárat össze kell szorozni az ingatlan méretével. Így jön ki az ár, amelyből az önkormányzat 30 százalékos kedvezményt adhatott.

Ezt 24 ingatlan eladására számolta ki a képviselő. Egy Ferenciek terén álló 2 ezer négyzetméteres üzlethelyiség ára a 460 ezer forintos övezeti átlagár alapján 920 millió lenne. Ehelyett 673 millió forintban állapították meg az értékét, és adták el 30 százalékos kedvezménnyel 471 millió forintért. Vagyis szerinte ezen az egy ügyleten közel félmilliárd forintot veszített az önkormányzat.
 
Az ötödik kerületi önkormányzat szerint Juhász Péter téved. Válaszukban azt írták, minden egyes ingatlaneladásnál a szabályoknak megfelelően jártak el, ezért készült mindig szakértői elemzés és ezen kívül még értékbecslés is. Szerintük Juhász a két dokumentumban szereplő adatot mossa össze. Az önkormányzat szerint az Állami Számvevőszék is azt állapította meg, hogy szabályszerűen értékesítették az ingatlanokat. A kerületet korábban vezető Rogán Antal nem akart nyilatkozni.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!


 
 

Legnézettebb videók