Műsorújság
RTL Most

Hat halottja van a londoni tűznek

Hatalmas lángokban állt egy huszonhét emeletes toronyház a brit fővárosban. A város nyugati részén lévő társasház szerda hajnalban gyulladt ki, eddig ismeretlen okokból. A 120 lakásos épületben rekedt  lakókat jelenleg is 200 tűzoltó próbálja kiszabadítani.

Már hat halottja van londoni tűznek, de rendőrség jelezte, további áldozatokra lehet számítani, mert sokan az épületbe rekedtek. A szemtanúk szerint, miután az épület kigyulladt, sokan a ablakon át menekültek a lángok elől.

Ez a férfi megtörten nyilatkozott a BBC stábjának. Annyira megviselték a történtek, hogy a riporter kezdte el vígasztalni:

 

A tűz okát továbbra sem tudják, de többen az épület lakói közül azt mesélték, már évekkel ezelőtt jelezték, hogy a ház tűzveszélyes. A környéken több befogadóközpontot hoztak létre a kitelepített lakóknak, és számos étteremben és kávézóban várják a túlélőket ingyen étellel is itallal. Szerda délelőttre nagyjából sikerült megfékezni a lángokat, de az épület még mindig füstöl, amit London egész területéről látni lehet.

 

Legnézettebb videók