Műsorújság
RTL Most

Európa szerte a magyar sikerről beszéltek

Nemcsak az utcákat özönlötték el a szurkolók, hanem például a Facebookot is a gratuláló és bíztató képek, megjegyzések. Az internet népe egy emberként örült a válogatott sikerének. A nemzetközi sajtó közben Király Gábor mackónadrágjával van elfoglalva, és volt olyan műsor, ahol a Barcelonához hasonló megmozdulásként emlegették a csapat teljesítményét.

Király Gábor hatalmas védése. Nem csoda, hogy őt ünnepli a nemzetközi sajtó. 40 évesen ő a futball EB-történetének legidősebb játékosa.  Lothar Matthäus rekordját döntötte meg, aki a Twitteren  gratulált is neki. Ráadásul saras mackónadrágja elárasztotta a közösségi médiát. Erről nem, de a meccsről beszélt legfrissebb Instagram oldalán.

 

 

A többiek ezt az öltözőben készült fotót töltötték fel. Gera törülközőben, Nikolics alsónadrágban, Király a megszokott füves mackónadrágjában, Priskin félmeztelenül - mindnyájan örömittasan pózolnak.

 

A photo posted by Juhász Roland (@rolandjuhasz) on

 

A legnagyobb közösségi média-visszahangja itthon talán Szalai Ádámnak volt a meccs után. A Németországban légiósként játszó csatár ugyanis 40 tétmeccs után talált be a második félidő 62. percében, akkor, amikor a magyar szurkolók már percek óta a cseréjét követelték és Böde nevét skandálták.

Így ültek az olyan poénok, mint hogy “Szalai már lőtt gólt, Messi még nem” vagy a “Nem minden meccsen rúgok gólt, de ha igen megjegyzi a világ”.

 

A brit ITV sportcsatornán -  Messihez és Suarezhez, vagyis a Barcelona világklasszisaihoz hasonlították Szalai és Kleinheisler megoldását, amiből az első gól született.

 

 

A nemzetközi sportsajtóban ma mindenhol a magyar válogatott sikere volt a téma. Az osztrák Kurier csalódással, a Portugál Bola ugyanakkor csak tényszerűen említi, hogy magyar győzelemmel kezdődtek a küzdelmek a közös csoportban. A spanyol Marca arról ír, hogy a magyarok visszaléptek a futball nagyszínpadára. Az olasz Corriere dello Sport odáig megy, hogy szerintük a mieink már álmodozhatnak a nyolcaddöntőről.

A BBC is magasztalja a csapatot, és Gera Zoltánt tartja a meccs játékosának. A New York Times ugyanakkor Király Gábor előtt borul le mai számában. Sőt, a teljesítményével Kleinheisler László is felhívta magára a figyelmet, ugyanis a neves francia szaklapnál, a L'Equipe-nél még a forduló álomcsapatába is bekerült. Olyanok mellé, mint Luka Modrić, Eric Dier és Andrés Iniesta.

A magyar Közútkezelő az M1-es autópálya információs tábláira is kiírta a végeredményt.

 

 

Sőt, ezt valaki Düsseldorf környékén fotózta: egy ottani villamos megállóban is megjelent az eredmény.

 

 

Az interneten pedig hol szarkasztikusan, hol humorosan örültek a válogatott 44 éve várt sikerének.

 

De hamis fotó is megjelent. Az Eiffel-torony ugyanis valójában nem világított a magyar zászló színeiben.

 

Dzsudzsák Balázs Nincsenek szavak címmel töltötte fel ezt a képet. Azt írja, imádom ezt a csapatot, szurkolóinkat és mindent, ami ma történt.

 

 

A photo posted by Guzmics Richard (@guzmics.richard) on


 

 

Hasonló videók

  • Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes zenésze. A billentyűs, zeneszerző halálát a Piramis együttes Facebook oldalán közölte. Gallai Péter a '70-es '80-as években írta a Piramis zenekar több meghatározó slágerét. 65 éves volt.

  • A világgazdaság elleni iráni támadásnak nevezte a szaúdi olajfinomítóval szembeni dróntámadásokat az Egyesült Államok energetikai minisztere. Irán szerint viszont alaptalanok az ellenük felhozott amerikai vádak. Az akciót egyébként az irániak által támogatott jemeni húszi lázadók vállalták magukra, ám egyre több jel utal arra, hogy nem ők állnak a légicsapás mögött.

  • Évtizedek óta nem látott mértékben drágult hétfőn a nyersolaj a Szaúd-arábiai olajterminálokat ért hétvégi támadássorozat után. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a létesítményekben nagyobb károk keletkeztek és hosszabb ideig tart majd a helyreállításuk, akkor Magyarországon is nagyobb mértékben drágulhatnak az üzemanyagok. A benzinért és a gázolajért szerdától ugyanannyit kell fizetni, mint most.

  • Hivatalosan ugyan csak egy Fidesz által támogatott polgármester-jelölt indul Szegeden az önkormányzati választáson, de Botka Lászlónak négy kihívója is van. Van, aki iparfejlesztést ígér, más munkahelyeket, és többen a kormánnyal való jobb együttműködést hangsúlyozzák. A jelenlegi szocialista polgármester viszont folytatni szeretné a munkát. Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.

  • Megafonnal ábrázolja és komolytalannak állítja be Tarlós István kihívóit a Fidelitas a plakátjain. A kampányban viszont épp a főpolgármester érkezett ilyen eszközzel egy sajtótájékoztatóra múlt pénteken. A Fidesz ifjúsági szervezete azt írta, hogy az eset után sem változtatnak a plakátokon, mert pénteken Tordai Bence volt az, aki "provokált, zavart keltett és indulatokat szított."

  • Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe - ezt mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az unió általános ügyek tanácsának ülése előtt. A testület a magyar jogállamiság helyzetéről tárgyalt, miután az Európai Parlament már csaknem egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely kimondta: az országban sérül a demokrácia. A DK szerint az ülésen a magyar emberek szabadságáról tárgyalnak. Az egyeztetés adásunk alatt ért véget, az eredményről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

  • Elvégezték az ezredik májátültetést Magyarországon. A Semmelweis Egyetem Transzplantációs klinikáján végzett műtéttel egy 62 éves nő életét mentették meg. A klinika igazgatója azt mondta, a 25 év alatt, mióta májátültetést végeznek, a csaknem nyolc órás operáció ideje 2-3- órára csökkent és javultak a túlélési mutatók is.

Legnézettebb videók