Híradó

2019.03.18. 14:35 (hétfő)

Elképesztő manőverek az M1-es autópályáról

Elképesztő manőverek az M1-es autópályáról

Hajmeresztő nézői videók készültek a napokban az M1-es autópályán. Az egyiken egy szélvédőtöréssel végződött manőver látható, a másikon pedig egy sietős vontatás, 130 km/órával, a belső sávban.

Hajmeresztő videót rögzített egy nézőnk fedéélzeti kamerája. Az autós március 15-én, az M1-es autópályán haladt Győr irányába, amikor az Óbarok pihenőt elhagyva a szemközti sávban egy utánfutós, "dobozos" autó, kifarolt majd megpördült. Az utánfutó felhordta a földet az út mellől, amit a videót készítő sofőr teljes terjedelmében megkapott. Az autós így írta le az esetet: "Az egész egy másodperc volt, reflexként csak a fejemet húztam le, és szerencsére nem tapostam a fékbe, mert akkor mögöttem belémjöttek volna". A szélvédője betört és a festék is több helyen lepattogzott az autóján. Az autós szerint a szerencsés kimenetelű közlekedési szituáció több dologra is rávilágíthat: az M1-es autópálya borzalmas állapotára, a vezetők fáradtságra, vagy az azon a napon tomboló szélre.

 

A másik videón egy nem szokványos vontatás látható. A felvételt a kemma.hu egyik olvasója készítette, amely szintén az M1-esen készült a napokban. A KRESZ szabályait teljességgel áthágva, 130-cal, belső sávban vontatott egy személyautó egy másikat, ráadásul még előztek is. A hatályos KRESZ szabályok szerint vontatni maximum 40 km/órával lehet, autópályán pedig csak maximum az első lehajtóig lehetett volna vontatni.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való