Műsorújság
RTL Most

Egyre közelebb gyorsul a járvány

Újra bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket Szerbiában a koronavírussal fertőzöttek számának megugrása miatt. Vasárnap három halottja és több mint 250 új fertőzöttje volt a járványnak.

A napokban várhatóan a nappali vendéglátóhelyek működését is korlátozni fogják, de nem az egész országban, hanem csak a fertőzésgócokban. Ausztriában szintén gyorsul a vírus terjedése, szombaton 58-an, vasárnap pedig 74-en kapták el a betegséget.

A fertőzés Bécsben terjed a leggyorsabban, ahol az elmúlt 24 órában ketten is belehaltak a szövődményekbe, egy 61 éves férfi és egy 54 esztendős nő.

Közben félmillió ember került karanténba Peking térségében a koronavírus-járvány második hulláma miatt. A kínai fővárosban két hónap után jelent meg újra a fertőzés, június közepe óta több mint háromszázan kapták el a betegséget. 

A hatóságok a Pekingtől körülbelül 150 kilométerre lévő fertőzött terület lezárásán kívül tömeges teszteléssel próbálják meggátolni a vírus terjedését, ami a hivatalos jelentések szerint eddig sikerrel járt.

Legnézettebb videók