Műsorújság
RTL Most

Egyetlen nap alatt 9-en vesztették életüket

Újabb 73 igazolt esettel 817-re emelkedett hazánkban azoknak a száma, akik koronavírus-fertőzöttek, az elhunytak száma is jelentősen megemelkedett, 47-re nőtt. Az új áldozatok 61 és 92 év közöttiek, és mindegyiküknek volt valamilyen krónikus betegsége. Eddig 71-en épültek fel a betegségből.

Müller Cecília arról is beszélt az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, hogy bár kijárási tilalom, látogatási tilalom és zárlat is érvényben van, ennek ellenére bejutott a járvány több intézménybe. Müller Cecília ezért kiegészítette a protokollt, hogy az idősotthonokban meg tudják akadályozni a betegség terjedését. Például: ki kell jelölni egy személyt, aki kifejezetten a koronavírusos megbetegedés megakadályozásáért felel. A betegeket el kell különíteni, ha több fertőzött van, akkor csoportosan is meg lehet ezt tenni. A dolgozókat a tisztifőorvos arra kérte, ha tudják, ne vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket.

Több mint 15 ezren vannak házi karanténban. Kiss Róbert rendőr alezredes azt közölte, a karantén megsértése miatt mintegy 500 esetben kellett eljárást indítaniuk és 166-ra emelkedett a járvánnyal kapcsolatos büntetőeljárások száma is. Több mint 5 ezer embert értek már a rendőrök a kijárási tilalom megszegésén.

Legnézettebb videók