Műsorújság
RTL Most

Életfogytiglan a pénzszállító-rablóknak

A tokaji pénzszállítórablás első és harmadrendű vádlottja életfogytig tartó börtönbüntetést kapott kedden.
A rablás 2007 márciusában történt. Tokaj közelében megtámadták a pénzszállító autót, a biztonsági őrt megölték, és 166 millió forintot vittek el. Az ügyészi iratok szerint az elsőrendű vádlott terve alapján támadtak rá a pénzszállító autóra, amelyet az ügy harmadrendű vádlottja vezetett. Őket ítélte életfogytig tartó börtönbüntetésre a bíróság, társtettesként elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel való visszaélés bűntettében. Leghamarabb 35, valamint 30 év múlva szabadulhatnak feltételesen. Emellett kötelezték őket arra, hogy a pénzszállító cégnek fizessék ki a 47 millió forint kárt. (Azért nem a teljes összeget, mert a pénzszállító cég biztosítója a többit megtérítette.)

Tokaj mellett egy földútra hajtott a sofőr, hogy a dolgát elvégezze. Amikor távolabb ment, a helyszínen elrejtőzött két támadó előjött és fegyverrel arra kényszerítették a kocsi biztonsági őrét, hogy szálljon ki az autóból. Egy előre elkészített zsineggel fojtogatni kezdték, majd többször torkon szúrták. Ezután a kocsiból kivették a pénzt, és elmenekültek. Az ügy negyedik szereplőjével - akinek az volt a dolga, hogy a környéket figyelje - utólag közölték, hogy megölték a biztonsági őrt. Őt a bíróság 3 év börtönbüntetésre ítélte bűnsegédi minőségben elkövetett sikkasztás, valamint bűnpártolás miatt.

A vádlottak rövid ideig Miskolcon, majd a fővárosban bujkáltak. Ezt követően költöztek egy Kiskunhalas melletti tanyára, amelyet a vádlottak szüleinek segítségével a rabolt pénzből vásároltak. Az első és másodrendű vádlottak szüleit vádolja az ügyészség bűnpártolással. A harmadrendű vádlott szülei 3, illetve 3 év 6 hónap, az elsőrendűé 1 év 6 hónap, valamint 2 év börtönbüntetést kaptak. Az ítélet nem jogerős.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók