Műsorújság
RTL Most

BÚCSÚ: így emlékeznek pályatársai Gesztesi Károlyra

Gesztesi Károly az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt, több sikerfilmben is szerepelt. Ő volt a Shrek című animációs filmekben a címszereplő magyar hangja, de gyakran szinkronizálta Sylvester Stallonét is. Öt gyermeke született. Az 56 éves színész infarktust kapott vezetés közben, majdnem egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Barátai, színésztársai így búcsúznak tőle:

 

 

Koltai Róbert megrendülten mesélte az RTL Híradónak, hogy Gesztesi Károly karácsony után üzent neki. Érdekesség, hogy a két színész első személyes találkozása is a Sose halunk meg című filmhez köthető, a Koltaihoz írt utolsó üzenetben is ezt a filmet emlegette Gesztesi.

 

 

Nagy Sándor még egyetemista volt, amikor a Diótörőben játszott, amelyben Gesztesi Károly volt az Egérkirály. Szerinte a színész a munkában és az életben hatalmas szívű ember volt.

 

 

Beleznay Endre azt mesélte, Gesztesi Károly a Páratlan páros című előadást játszotta volna Szegeden, éppen a találkozópontra ment, ahonnan busz vitte volna tovább a társulatot. A színész sajnos már nem ért el odáig: majdnem egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életét.

Legnézettebb videók