Műsorújság
RTL Most

Betiltották a tüntetést Orbán Viktor házánál

Mégsem tarthat demonstrációt Juhász Péter, az Együtt képviselője a miniszterelnök házánál, a rendőrség tiltotta meg. Egyebek mellett azzal az indokkal, hogy a tüntetők beláthatnának a kertekbe, és a tüntetés félelmet kelthet a közeli iskolában tanuló gyerekekben. Juhász most a saját lakása elé szervez demonstrációt, hogy kiderüljön, a miniszterelnök házára más szabályok vonatkoznak-e. Az RTL Híradónak nyilatkozó jogvédő szerint a rendőrség jogellenesen tiltotta meg a tüntetést.
2013-ban a devizahitelesek többször is tüntettek a miniszterelnök XII. kerületi házánál, egyszer Lévai Anikóval, Orbán Viktor feleségével is találkoztak.

Másfél hete még tüntethetett ott Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője is. A hétfőre meghirdetett demonstrációját viszont már megtiltotta a rendőrség. Azt írták, azért, mert a tüntetők beláthatnak a házakba, kertekbe, így az ott lakók nem élvezhetik az otthoni pihenést; a helybelieknek nem tudnak kitérni a rendezvényen elhangzó közlések elől; a közterületen nincs a közélet szempontjából releváns közintézmény; és mivel a közelben egy iskola is található, a tüntetés a gyerekekben félelmet, szorongást kelthet.

Juhász szerint jogszerűtlen a rendőrség tiltó határozata, ezért bírósághoz fordul. Ugyanakkor bejelentett egy újabb demonstrációt, ezúttal a saját háza elé.
 

A teljes RTL Híradót visszanézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók