Műsorújság
RTL Most

Katasztrófa sújtotta városnak minősítették Bejrútot

Több mint százan meghaltak, és közel négyezren megsérültek egy Bejrútban történt robbanásban, kedden este. A robbanás helyszínét lezárta a hadsereg, a detonáció közvetlen környezete gyakorlatilag megsemmisült.

 

A Legfőbb Védelmi Tanács katasztrófa sújtotta városnak nyilvánította Bejrútot, és azt javasolta a kormánynak, hogy szerdán hirdessen ki rendkívüli állapotot két hétre. A Sky News Arabia szerint még ennél is több lehet az áldozatok száma, ők száznál több halottról számoltak be.

 

Egy Bejrútban élő magyar férfi szemtanúja volt a libanoni főváros kikötőjében kedd este történt robbanásnak. Az M1 Híradónak nyilatkozó Németh Ágoston elmondta: a kikötővel szomszédos városrészben lakik menyasszonyával, mintegy 300-400 méterre a történtektől. A lakásuk teraszáról nézte végig, ahogy 17 óra 40 perckor lángba borult a kikötőben egy épület. Először puskaropogás szerű hangot hallott, majd 18 óra után volt a második, az igazán hatalmas robbanás, amelyet a felvételeken látni.

(Németh Ágoston felvétele)

Egy pillanattal később az ablakok kitörtek, ő a földön találta magát és látta, hogy a lakásuk romokban van: minden ablak kitört, az összes bútor szanaszét repült, semmi nem maradt a helyén, mindenütt üvegszilánkok borították a padlót, a bejárati ajtó teljesen kidőlt, a lift fémajtaja beszakadt.

 

Forrás: HVG.hu, MTI

Legnézettebb videók