Műsorújság
RTL Most

A magyar csapat minden lehetőségre felkészült Wales ellen

A magyar csapat minden lehetőségre felkészült Wales ellen - ez volt a siker kulcsa a kedd este megnyert EB-selejetezőn a magyar futballválogatott másodedzője szerint. Magyarország 1-0-ás győzelmével továbbra is vezeti a selejtezőcsoportját és nagy lépést tett a jövő évi Európa-bajnokság felé, amelynek egyik rendező városa Budapest lesz.

Több mint egy órával a meccs előtt már szinte lépni sem lehetett a Groupama Aréna környékén. A meccsre a jegyek elővételben 3 óra alatt elfogytak. A Szlovákiában történt szurkolói rendbontások miatt egy szektort be kellett zárni, így 3 ezerrel kevesebben mehettek be szurkolni. 

Az első félidőt veszélyesebben kezdte a magyar csapat, de a helyzetek rendre kimaradtak. A fordulás után kigyenlített lett a játék, a Wales-iek voltak gyorsabbak és főleg a Real Madrid sztárja Garath Bale volt veszélyes a kapura. Legközelebb azonban mégis Baráth Botond járt a gólszerzéshez: a 77. percben egy szöglet utáni kavarodásban jutott el a labda minimum a gólvonalig, ám a bíró úgy látta, hogy nem volt bent. 3 perc múlva már nem is számított: Szalai Ádám küzdött egymaga a védőkkel a 16-oson belül, a lepattanó labdára pedig Pátkai Máté csapott le, aki nem is hibázott. A Vidi játékosa a horvátok után Wales-nek is győztes gólt lőtt. A magyar csapat hősiesen védekezve ki is húzta a meccs végéig.

A magyar válogatott hatalmas lépést tettek a jövő évi EB-re jutás felé. A magyar kispadra ezúttal az eltiltott Marco Rossi helyett segítője a szintén olasz Cosimo Inguscio ült le. Meccs után úgy értékelt: sikerült megfelelően felkészülniük Wales játékából.

 

 

Ryan Giggs, a vendégek szövetségi kapitánya szerint az első félidőben lassúak voltak és hiába javultak fel a második félidőre, túl sok helyzetet hagytak ki.

Magyarország újabb győzelmével továbbra is vezeti csoportját, igaz a többiek egy meccsel kevesebbet játszottak. Wales három napon belül elszenvedett második vereségével viszont nehéz helyzetbe került.

Bár még messze van a selejtezősorozat vége, szerdán már el is indult a jegyértékesítés: az első körben kisorsolják a jegyeket azok között, akik július 12-ig leadják igényüket az UEFA honlapján.

Hasonló videók

  • Állandó a dugó a Gellérthegyen és a turisták által kedvelt városrészeken a turistabuszok miatt. Bár létezik szabály a buszok közlekedésére, ezeket sokszor nem tartatják be. A héten fórumot tartottak az ügyben az első kerületben, ahol a szakmai szervezetek új, átfogó szabályozást sürgettek.

  • Hiába üzemeltetné büféjét, tavaly ősszel elzárták a vizet. Így járt egy dunaújvárosi vállalkozó.  Az uszoda felújítása miatt lassan egy éve nem kap vizet, pedig érvényes szerződése van a vízszolgáltatóval. A büféje melletti uszoda a Modern városok Program keretében újul meg. A férfi pedig, aki rákbetegséggel küzd, bevétel nélkül maradt.

  • Meghalt a fiatal sofőr, aki autójával villanyoszlopnak csapódott tegnap Eplény közelében a 82-es főúton. Úgy tudjuk, a megengedett sebesség kétszeresével, körülbelül 180-nal száguldott, amikor a kocsi lesodródott az útról. A 20 éves sofőrön már nem lehetett segíteni, utasát súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

  • Eltévedt és megfordult az M43-as autópályán, majd sokkot kapott a száguldó autók látványától egy szerb kamion sofőrje. A forgalommal szemben állt meg a belső sávban, a rendőrök hiába kérlelték, hogy forduljon vissza. A szerb férfi annyira megrémült, hogy vezetni sem tudott. Hogy elkerüljék a tragédiát, a rendőrök lezárták az autópályát, egyikük pedig felcsapott alkalmi teherautósofőrnek.

  • Felajánlották nagyszülei annak 10 hónapos kislánynak a szerveit, akit a gyanú szerint anyja vert halálra Kunmadarason. A nagyszülők azt mondták az RTL híradónak, úgy tudják, három másik gyermek kapta meg unokájuk szerveit. A nagypapa annyit üzent a szüleiknek, hogy imádkozzanak elhunyt unokájukért.

  • Szigorú fellépést ígér a Belügyminisztérium államtitkára, ha máshol is kiderülne olyan eset, mint Karcagon. Ott azután mondott le a rendőrkapitány, hogy nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen arra kéri beosztottját, ne büntesse meg a szabálytalanul parkoló helyi kórházigazgatót, mert akkor nem fog tudni szívességeket kérni tőle az állomány orvosi ellátásához.

  • Már korábban is kínozhatták a halálra vert 10 hónapos csecsemőt. A nagyszülők szerint cigicsikkel is megégethették a gyereket, akit a gyanú szerint az anyja olyan brutálisan összevert két hete Kunmadarason, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. A gyászoló családtagok az RTL Híradónak azt mondták, észrevették, hogy valami nincs rendben, ezért állításuk szerint kérvényezték, hogy örökbe fogadhassák a gyereket.

  • Továbbra is csikorognak a villamosok a Fehérvári út egy szakaszán. A Híradó stábja két éve forgatott az Albertfalvi kitérő megállónál, ahol a lakók elviselhetetlen zajra panaszkodtak. Bár azóta lassítaniuk kell a villamosoknak és időnként kenik is a síneket, a helyzet mégsem javult. A BKK most azt ígérte, őszre megoldódik a probléma.

  • Kutyához és macskához hasonló házi kedvencként árulják Szibériában egy elképesztő szovjet tenyésztési kísérlet eredményét: a szelídített rókákat. Az ötvenes években elindított projektben azt akarták lemodellezni, ahogy az ember egykor a kutyát háziasította. A rókák pedig mostanra tényleg megszelídültek, és a külsejük is megváltozott.

  • Saját választási értesítőin kívül még 14 másikat is talált a postaládájában egy gödi család. Feltehetően külföldiek nevére szólnak a Nemzeti Választási Iroda levelei, melyek arról tájékoztatják a címzetteket, hogy október 13-án hol és milyen feltételek mellett szavazhatnak az önkormányzati választáson. Az ügyben rendőrségi feljelentést tesz a Momentum, mert szerintük ha nem is választási csalásra készült valaki, az okirathamisítás gyanúja mindenképp fennáll.

Legnézettebb videók