Műsorújság
RTL Most

Bicskei molesztálási ügy: előzetesben az igazgató!

Előzetes letartóztatásba került a bicskei gyermekotthon igazgatója, kiskorúak molesztálása miatt. A székesfehérvári ügyészség közlése szerint a férfi 2007 és 2016 között több kiskorú fiúval is szexuális kapcsolatot létesített, ezzel veszélyeztette erkölcsi, érzelmi fejlődésüket.

 

 

2016.10.06.: Az ügyet kirobbantó Házon Kívül riport

Éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket a bicskei gyermekotthon igazgatója - állította az intézet egyik volt lakója, egy 22 éves fiú, a Házon kívül című műsorban. A fiatal feljelentést is tett szexuális zaklatás miatt. Azt mondta, 4 éven keresztül volt intim viszonya az igazgatóval. A műsorban egy másik fiú is nyilatkozott. Ő azt mesélte, hogy 12 éves korától kezdve 8 éven át volt szexuális kapcsolatban az igazgatóval, és nemcsak ők ketten áldozatok. A rendőrség az RTL-nek megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

 

2016.10.06.: Már korábban is nyomoztak

Öt évvel ezelőtt is nyomozott már a rendőrség a bicskei gyermekotthonban szexuális zaklatás miatt. Akkor még ott dolgozó nevelők tettek feljelentést. Az igazgatót akkor felfüggesztették, de az intézetben lakhatott.  A rendőrség végül nem találta megalapozottnak a gyanút, szerintük a gyerekek véletlenszerű érintésekről számoltak be, így az igazgató a helyén maradhatott.

 

2016.10.06.: Megszólalt a polgármester

A rendőrség egy hónapja megint nyomoz az intézetben történt szexuális zaklatás miatt. Az otthont fenntartó Gyermekvédelmi Főigazgatóság az RTL Híradó kérdésére azt válaszolta, hogy az igazgatót felfüggesztették, ennek ellenére az RTL Híradó információi szerint még mindig az intézetben lakik. Azt is közölték, hogy ők is feljelentést tettek szexuális zaklatás miatt. Arra azonban, hogy miért lakhat még az igazgató a gyermekotthonban, nem adtak választ. A bicskei polgármester szerint mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

 

2016.10.07.: Az igazgató még mindig ott lakik

Még nem költözött ki az intézetből a Bicskei Gyermekotthon igazgatója, aki ellen szexuális zaklatás gyanúja miatt nyomoznak. Vagyis még mindig a gyerekek közelében él. Az emberi erőforrások minisztere ma azt mondta az RTL Híradó kérdésére, hogy kérte a Nemzeti Vagyonkezelőt, mint az épület tulajdonosát, hogy intézkedjenek. Az állami cég írásban annyit közölt, haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket.

 

 

2016.10.11.: A Házon kívül pszichológust és gyermekvédelmi szakembert is megkérdezett

A bicskei gyermekotthon igazgatóját felfüggesztették, és ki is kellett költöznie az intézetből, ahol 26 éven át lakott.  A Házon kívül közben újabb kérdéseknek járt utána. Hogy maradhatott titokban a szexuális zaklatás 26 éven át? Jól működik-e az a rendszer, ahol a bántalmazott gyerekek nem mernek beszélni a nevelőknek, a gyámoknak? Mi zajlott le az áldozatokban? Miért mentek vissza újra és újra a bántalmazójukhoz?

 

2016.10.18.: Újabb és újabb áldozatok jelentkeztek

A fiúk szeptember 7-én tették a feljelentést, egy hónapig nem keresték őket a rendőrségtől, aztán a Házon kívül riportja után rögtön felhívták őket. Először ismeretlen tettes ellen kezdtek nyomozni, aztán átvette a bicskei rendőrségtől a Komárom-Esztergom megyei rendőrség, az igazgató gyanúsított lett. Az adás után pedig több korábbi áldozat is jelentkezett.

 

2016.10.22.: Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját

Szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a bicskei gyermekotthon igazgatója ellen. Mindeközben Bicskén szimpátiatüntetést tartottak az igazgató mellett, mert nem hiszik el, amit mondanak róla.

Legnézettebb videók