Műsorújság
RTL Most

895-re emelkedett a fertőzöttek száma

Az elmúlt 24 órában 11 ember vesztette életét és 895-re emelkedett a megfertőzöttek száma. A gyógyultan távozók száma is növekedett. Már 94-en vannak, akik elhagyhatták a kórházat és a két fő is jól van, akik lekerültek a lélegeztetőgépről. A fertőzöttek majdnem kétharmada Budapesten van.

Már idősotthonokban is megjelent a koronavírus. A fertőzöttek száma jelentősen nőtt. A Pesti Úti Idősek Otthonában 4-re emelkedett az elhunytak száma. A vizsgálatok folyamatosak az intézményben, a lakók felét már tesztelték, de folyamatosak a mintavételek, az összes dolgozót is tesztelni fogják - mondta Müller Cecília. A magas létszámú, zárt közösségekben könnyebben terjed a vírus, ezért az idősotthonok veszélyeztetettebbek.

Müller Cecília úgy fogalmazott, hogy a háziorvosi rendszer nagyon jól megszervezte önmagát. a 65 év felettiek is teszik a dolgukat. A rendszer működőképes, jól működik, ezzel kapcsolatban pedig nem kapott panaszt.

Sokan nem tartják be a kijárási korlátozásokat, mondta Kiss Róbert rendőr alezredes. Eddig összesen 5918 szabálysértés történt. 4008 esetben alkalmaztak figyelmeztetést és 1053 szabálysértési feljelentést tettek.

A BRFK munkatársai 4 embert fogtak el, akiket csalás miatt tartóztatták le. Egy kőbányai házban hamis fertőtlenítőszert állította elő.

Legnézettebb videók