Műsorújság
RTL Most

2019-ben is lehet pályázni a Hégető-díjra

A Hégető Honorka Alapítvány idén is várja azokat az alkotásokat, amelyek fénykép vagy mozgókép formájában mutatnak be társadalmi problémákra, ügyekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat. 

A díjra minden olyan, 2018-ban online vagy televízióban bemutatott alkotással lehet pályázni, amely társadalmi problémák megoldására ösztönző jó gyakorlatot, tanulságos, példamutató történetet mutat be, és járul hozzá az adott ügy megismeréséhez, megértéséhez (néhány példa: megváltozott munkaképességűek integrációja, gyerekek, nők, munkanélküliek, hajléktalanok életét pozitív irányba változtató megoldások). 

Benyújtási határidő: 2019. március 31.

A pályázati kiírás részletei: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/

Pályázati feltételek:
• Az anyag formátuma: fotó vagy videó
• Az anyag hossza (videó esetén): maximum 30 perc
• Publikálás dátuma: 2018. január 1 – 2018. december 31. között
• A pályázati anyag tartalmazza: a pályázó nevét, elérhetőségeit (lakcím, telefonszám, e-mail cím), valamint azt, hogy a fotó/film hol és mikor jelent meg.
• A pályázatokat az alábbi címre várják: hegetodij@gmail.com 

A döntést az alapítvány kurátoraiból, valamint a média- és filmszakma képviselőiből álló szakmai zsűri hozza meg. A nyerteseket pénzdíjjal, valamint Szilágyi Erzsébet iparművész által készített díjjal jutalmazza az alapítvány. 
A díj támogatói: RTL Klub, Telenor Magyarország Zrt., Hégető-család 

***

A 2003-ban létrehozott díj az autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka, az RTL Klub egykori szerkesztő-riporterének emlékét őrzi. Honorka az elesettekről, illetve a hátrányos helyzetben lévő emberekről készített anyagaiért 1999-ben Tolerancia díjat kapott.

Legnézettebb videók