Híradó

2017.05.25. 15:44 (csütörtök)

 Orbán Viktor gyermekszületést támogató politikát ígér

Orbán Viktor gyermekszületést támogató politikát ígér

Orbán Viktor a Családok Budapesti Világtalálkozóján ismertette a kormány legújabb akciótervét, amiben –többek között- a diákhitel tartozással rendelkező háromgyerekes nőknek elengedné a teljes tartozást, valamint a jelzáloghitellel rendelkező nagycsaládokat is segítené az állam.

„ A világ népesedik, Európa fogy!” – állapította meg a miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozóján, mielőtt bejelentette volna gyermekszületést támogató csomagját, ami a következő pontokat tartalmazza:

  •   A program központjában a két- vagy több gyermekes családok lesznek, akik további családi adókedvezmény csökkentésre számíthatnak.

 

  •   Külföldön tartózkodó vagy élő családok számára is elérhető lesz a babakötvény, valamint az anyasági támogatás.

 

  •   A jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni.

 

  •   A diákhitel tartozással rendelkező nőknek két gyermek esetén elengedi a kormány a tartozás 50%-át, három gyerek vagy e felett a teljes tartozást elengedi a kormány.

 

  •   A diplomás GYED időtartamát kitolja egy évvel a kormány, ez meghosszabbodik az egyetemisták esetében a gyermek kétéves koráig.

 

A népesség valóban fogy 1980 óta csaknem egymillió emberrel kevesebben élnek Magyarországon. Az, hogy Magyarország pont 2018-ban lesz a családok éve, biztos nem véletlen választás Orbán Viktor részéről, hiszen 2018 tavaszán parlamenti választások lesznek és az új lépésekkel természetesen népszerűségnövelésre törekednek a kormánypártok.

Forrás:kormanyinfo

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való