Műsorújság
RTL Most

Rendhagyó riport a Házon kívülben

Rendhagyó riporttal jelentkezik szerda este a Házon kívül az RTL Klubon. Hamis kötvények Kálmán, a hajléktalan kezében, és egy pici kamera a fején. Most nem csak Fedél nélkült árul, hanem a Külügyelet és Felügyelet Zrt. 500 forintot érő papírjait. Az árus állandó helyén, a Képviselői Irodaház előtt szólítja le sorban a politikusokat, és hatalmas kamatot ígér nekik, ha befektetnek a papírokba. Rogán Antal fideszes frakcióvezető kamukötvényt nem, csak újságot venne, Kész Zoltán viszont adott 500 forintot a kötvényért.
„Nincs taktikám, ideállok, és ha jön valaki, ajánlom” – meséli Kálmán, akire a Házon kívül stábja fejkamerát szerelt, hogy dokumentálhassák a hajléktalan és a politikusok beszélgetéseit.

A hamis kötvényeket egy képzőművész, Weiler Péter készítette. „Ez egy humoros akció” – meséli a festő, aki szerint a közélet sokszor olyan, mintha valaki állandóan viccekkel szórakoztatná az embereket. Nem csak Kálmán, hanem több más hajléktalan is kapott tőle kötvényeket, és amit keresnek rajtuk, azt megtarthatják.

A fejkamerás riportot szerda este láthatják a Házon kívülben 23:35-kor.
 

Hasonló videók

  • Új sorozatunk szereplői a tűzoltók, pontosabban a katasztrófavédők, akiknek egyik nagy sérelmük, hogy tulajdonképpen még a nevüket is elvették. De persze annak sem örülnek, hogy a stresszes és veszélyes munkáért havi 160-180 ezer forintot kapnak, így szinte mindegyikük másod- és harmadállást vállal, hogy megéljen valahogy. Nem véletlen, hogy sokuknak rámegy a családja erre az életre.

  • Hogyan és miért lesz egy egyetemi tanárból lakberendező, vagy hogyan és miért lesz egy PR-szakemberből bölcsődevezető? Azt mondják, egyáltalán nem bánták meg a döntésüket, de beszélnek arról is, milyen nehézségeket éltek át az új szerepben.

  • Az árak az égben, kollégiumi helyek pedig alig-alig vannak, pedig azok olcsók, mert már havi 10-15 ezer forintból van szállás az ember feje felett. Diákokkal találkoztunk, akik elmesélték, hogy tudnak anyagilag boldogulni a kollégiumi szobák szűkössége és az egekbe szökő albérletárak között, családi támogatás nélkül.

  • Mintegy másfél éve, hogy bemutattuk egy új építésű társasház leendő lakóinak kálváriáját. Akik nem mehetnek be a lakásukba, és akik közül páran azt állítják, hogy az építtető megalázó módon bánik velük, és akiknek most többe kerülne a lakás, mint amennyiben előre megállapodtak. Visszamentünk megnézni, változott-e valami.

  • Valóban több most a patkány, mint korábban, vagy csak a pánik lett nagyobb? Vagy esetleg az önkormányzati választások közeledte a vita oka? Hivatalos számok vannak, mert regisztrálják az észleléseket, csak hogy azokat nemigen akarják nyilvánosságra hozni. Annyi biztos, hogy a főváros pluszpénz szavazott meg patkánymentesítésre.

  • 2013-ban, amikor elképesztő mennyiségű devizahiteles volt bajban, a kormány segítségként felépített Ócsára egy lakóparknak is nevezett telepet. Azoknak, akik elvesztették az otthonukat, és nem volt hová menniük. Azóta eltelt 6 év, megnéztük, mi lett az itt élőkkel. Kiderült az is, hogy már nem az eszközkezelő, hanem az ócsai önkormányzat válogat azok között, akik itt szeretnének élni.

Legnézettebb videók