Műsorújság
RTL Most

Havazin - A műsorról

Egy HAVAZÓS MAGAZIN azoknak, akik imádják a telet, és azoknak is, akik utálják a hideget.
Sokfélék vagyunk mi, akik a Havazinban dolgozunk, de egy közös van bennünk, imádunk síelni és imádjuk a Havazint. Ha máshova szólít a kötelesség, alig várjuk, hogy újból időt szakíthassunk, s bármilyen kis szeletét a műsornak létrehozhassuk. A műsor, amit készítünk, persze nem csak a szenvedélyes csúszkálóknak szól. Decembertől márciusig mindenki meggyőződhet, megfelelő szakemberek segítségével bárkiből lehet síelő.

A műsorról:

Az RTL KLUB kereskedelmi tévéktől szokatlan kezdeményezéshez járult hozzá a tavalyi évben, megteremtve a lehetőségét egy sportágnak, hogy szórakoztató műsor keretében ismertesse az érdeklődő nézőket mindazon elengedhetetlen szakmai információval, amely a felhőtlen szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz szükséges.
A síelés ma a talán a legnagyobb tömegbázissal rendelkező sport, kicsik-nagyok, gyerekek és öregek minden tudásszinttel egyaránt hasonló élvezethez jutnak. Ez egy olyan sport, amit a szülők bátran közösen űzhetnek egészen kicsi gyermekeikkel is, sőt a nagyszülők is bekapcsolódhatnak a közös programba. Baráti társaságok alakulnak, s a sportág népszerűsége évről évre növekszik. Újabb és újabb ágai törnek utat maguknak, így fejlődött a snowboard és ma már a sífutás is tömegeket vonz. Mindezt bemutatta a HAVAZIN, továbbá alapinformációkat nyújtott a sífelszerelés, a védő eszközök, az utazási feltételekről, praktikus trükkökkel ismertette meg az érdeklődőket.
 
Mindezen erények megtartásával szeretné a HAVAZIN az újabb sorozatot még magasabb színvonalon elkészíteni. A HAVAZIN című téli magazin műsor egyrészről azoknak szól, akik régóta élvezik a téli sportok örömeit, másrészt viszont kedvcsináló azoknak, akik nem mozognak otthonosan jégen s havon. Praktikus tanácsok, sztárinterjú számos sportolóval, sí suli, sok-sok kaland és hó, hó, hó a HAVAZIN-ban.
 
A főszerkesztő szemével:
 
Melyik az a sportág, amelyiknek önálló magazin műsora látható Magyarországon?

 
Sísport.
 
Mit találhat ebben a műsorban?
 
A sísport valamennyi ága megjelenik. Legyen szó profikról vagy amatőrökről, kezdőkről vagy nagymenőkről, gyerekekről vagy felnőttekről, hazai versenyzőkről vagy a külföldi sztárokról.
 
Csak a havas sportágakkal találkozhat a néző?
 
A szerkesztők szándéka szerint valamennyi téli sporttal kapcsolatos izgalmas téma a műsorba kerül, legyen az bob, korcsolyázás vagy curling. De ha nem tudja, hogy mi is az a Jéggolf, akkor is csak ezt a műsort érdemes keresnie. Meg ne kérdezze! Még jégvitorla is lesz benne. Egy a lényeg, minél gyorsabban lehessen száguldozni jégen és havon.
 
Mi a műsor célja?

 
Elsősorban a téli sportok, ezen belül a sísport népszerűsítése Magyarországon. A szerkesztők szórakoztató formában, a sportágra jellemző lendülettel és vidám hangulatban készítik riportjaikat. A hangsúly a tébolyult sí láz egekbe emelése. Sohasem leszünk sí nagyhatalom, de ettől még lehet egy jó kis sí műsorunk. Szánkázz, csússz, és landolj velünk! (Ha lehet a talpadon).

Kiknek szól a HAVAZIN?

Minden sportbarát tévénéző fogyaszthatja nemre, korra, felekezetre való tekintet nélkül. Egy a lényeg, hogy szeresse a sportot, élvezze a temérdek havat, a poénokat, szeressen játszani és egy idő után úgy érezze, hogy neki is ott a helye.

A műsor minden vasárnap látható az RTL Klub műsorán.
 

Legnézettebb videók