Műsorújság
RTL Most

Star Wars - minden, amit a tudni kell a legendás moziról!

A Star Wars az a film, amiről mindenki tud valamit – de senki sem tud mindent. Talán még az a George Lucas sem, aki úgymond „feltalálta” ezt az univerzumot, és megrendezte a máig népszerű első mozifilmet. Az 1977-es Csillagok háborúja, majd az azt követő folytatások alapjaiban változtatták meg Hollywoodot, sőt a mindennapjainkat is.
Sokan nem is látták az eddigi összesen hat Star Wars egyikét sem, mégis tisztában vannak azzal, ki is az a Darth Vader, tudják, mi az a fénykard, és még olyan mondatokat is fel tudnak idézni belőle, mint például: „Én vagyok az apád!”.  Ez a következménye annak, hogy az ötletgazda George Lucas úgynevezett „franchise”- zá alakította a Csillagok háborúját. Persze ahhoz, hogy ez egy teljes üzleti szisztéma lehessen, a filmeken jóval túlmutató vállalkozás, kellett az, hogy az első rész siker legyen. Márpedig ez a bemutatóig egyáltalán nem volt biztos. Még maga Lucas sem hitt benne.

Némi meglepetésre aztán gigantikus siker lett a produkcióból. Az inflációt is számítva a Star Wars önmagában a 3. legnagyobb bevételt produkáló film, és akkor még nem is beszéltünk a folytatásokról. Egy dologban azonban biztosan első: nincs még egy olyan alkotás, amit ennyire részletesen kiveséztek volna a rajongói. Minden egyes képkockát átnéztek, nem csoda, hogy messze erről a filmről van a legtöbb úgynevezett trivia, azaz érdekesség a legnagyobb filmes weboldalon. Tudták például, hogy Darth Vader hangját le kellett cserélni a filmben?
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók