Műsorújság
RTL Most

Sporttörténelmet írt a 17 éves magyar teniszcsillag

Gálfi Dalma július közepén nyerte meg a londoni nyílt bajnokság junior páros versenyét Stollár Fannyval az oldalán, egy hete pedig az amerikai US Open-en diadalmaskodott. A 17 esztendős lány ezzel sporttörténelmet írt, hiszen az ő nevével kezdődik korosztálya világranglistája.
Balatonfüreden vagyunk, itt lakik a Gálfi család. Még egy molinó is jelzi, hogy jó helyen járunk. Náluk ritkaságszámba megy a közösen eltöltött, nyugodt hétvége. Az utazás sok idejét veszi el Dalmának, ezért amikor csak teheti, hazalátogat. Mi is meglátogattuk őt, és a kezdetekről faggattuk.

Ahogyan nőtt, vele együtt nőttek a sikerek is. A kislány több sportban is kipróbálta magát, de egy idő után dönteni kellett. 13 évesen a tenisz mellett tette le a voksát. Már ekkor is érezhető volt, az élsport bizony sok lemondással jár! A dolog végül olyannyira komollyá vált, hogy Dalma az év 12 hónapjából nagyjából 7-et utazással tölt. A háttérországot Dalma édesanyja biztosítja. Ő otthonról félti az egész családot.

Amilyen örömmel kezdett teniszezni a kis Dalma, akkora erőbedobással játszik ma. A célok is mások, mint korábban.  A lány megőrizné első helyét a juniorok világranglistáján, közben pedig már felnőtt versenyekre készül.


A Fókusz Plusz teljes adását megnézheti az RTL Most-on!
 
 

Legnézettebb videók