Műsorújság
RTL Most

Mi lesz a gyermekekkel?

A háborúk főleg a gyermekekre van a legdrámaibb hatással. Becslések szerint legalább 30 millió olyan gyerek él a világon, akik kénytelen voltak elmenekülni a hazájukból fegyveres konfliktusok miatt.
Szilvási Léna, az SOS Gyermekfalvak szakmai igazgatója szerint ennek ellenére egyre jobb hely a világ a gyermekek számára. A szervezet 130 országban működik és az a tapasztalat, hogy világszerte csökken a gyermekéhezés, a gyerekhalandóság, egyre kevesebb a szegénységben élő gyermek, valamint növekszik az oktatásban részt vevő kicsik aránya is.

Megdöbbentő tény, hogy a gyermekek érdekében a civil szféra és a világ leggazdagabb emberei tettek tavaly is a legtöbbet. A milliárdosok anyagi támogatása és az önkéntesek munkája nélkül sokkal több gyermek halna éhen, vagy kapna halálos fertőzéseket.

"Ennek a civilizációs folyamatnak a kiemelkedő szereplői azok a szervezetek, akik az emberi jogokért harcolnak. Tehát, akiknek az a célja, hogy küzdjenek, felszólaljanak a kisebbségek jogaiért, a gyerekek jogaiért, a nők jogaiért, mert, hogy ez a jövő. Ezek a legfontosabbak, ezeket szeretik a politikusok elhanyagolni, holott ez jelenti a békét. "
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók