Műsorújság
RTL Most

Irány a világ másik fele, Brazília!

A tízéves belga fesztiválon tavaly nyáron egyedüli magyar stábként csak az RTL Klub forgathatott.  2015-ben Brazíliába is elköltözött a Tomorrowland, május első hétvégéjén 5 napra. Magyarországról most is csak a Fókusz stábja lehetett ott, amikor a latin-amerikai bulizók megtöltötték a Sao Paolótól másfél órányi autóútra lévő hatalmas parkot. Gosztonyi Zsolt riportja.

A gigantikus elektronikus fesztivál előkészületei több hónapig tartottak Ituban, egy Margitsziget nagyságú közparkban. Csak a nagyszínpad több mint 30 kamionba beférő díszleteit kellett több héten át utaztatni hajóval az Atlanti-óceánon. Azért, hogy naponta a 60 ezer bulizó elférjen a nagyszínpad előtt, egy mesterséges tavat kellett lecsapolni és 10 kilométerrel arrébb költöztetni. Ezután füvesítették be a terepet és látták el vízelvezető rendszerrel, ha esne az eső.

Ellátogattunk egy magyar származású divattervezőhöz Sao Paolóba is. Az agglomerációval együtt több mint 20 milliós lakosú metropoliszban ugyanis több mint 100 ezer magyar leszármazott él. Rodrigo édesapja a második világháború után hagyta el Magyarországot és házasodott meg Brazíliában. Rodrigo már több mint tízszer járt Budapesten, legutóbb megakadt a szeme egy könyvön, ami tele van kalocsai mintával. Ezek inspirálták több kreációjának kialakításában.

Albert Tünde három és fél éve él a brazil nagyvárosban. Azt mondja, igaz, hogy több mint tízezer kilométerre van az otthontól, de sok magyar vonatkozásra bukkant itt. Tünde portugál nyelvű videoblogokat készít, ezekben élményeit osztja meg egyre nagyobb számú internetes nézőközönségével. Egy éve jött az az ötlete, hogy magyar ízekkel, alapanyagokkal kézműves csokoládét szeretne készíteni. Azt tapasztalta ugyanis, hogy a helyiek nagyon édesszájúak, de ide még nem érkezett meg az a kézműves-hullám, ami nálunk már szinte megszokott. Az aszalt szilvát beleáztatja a pálinkába, majd mákszemeket is kever hozzá. A különleges ízvilágot imádják a sao paolóiak. Ha belekóstolnak egy-egy csokiszeletbe, nem mindennapi élményt élhetnek át.A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

 

Legnézettebb videók