Műsorújság
RTL Most

Előny, vagy hátrány, ha edző és tanítványa egymásba szeretnek?

Egykori és ma is aktív világbajnokok meséltek nekünk arról, hogy előny vagy hátrány, ha a szerelem edző és tanítványa között lobban lángra. Ők hogyan boldogultak? Hogyan derült ki kapcsolatuk, és, ha a magánéletben éppen fasírtban vannak, akkor hogyan teljesítenek a pályán? Nem könnyű, az biztos, főleg akkor, ha a csapat vagy versenyzőtársak ezt egyáltalán nem nézik jó szemmel.
Világbajnok úszónőnk is edzőjében találta meg élete párját. Annak idején sokat cikkeztek arról, hogy edzőjébe, Shane Tusup-ba szeretett bele, ám mindez fordítva volt, mert először lett a férje 2013-ban, és utána az edzője. Egy amerikai egyetem uszodájában egymás mellett úszva ismerkedtek meg, a fiú négyszer is randira hívta, ám Katinka eleinte nehezen értette meg az amerikai angolját. Végül összejött az uszodán kívüli találkozó is.

Shane szerint van köztük valami pszichokémia, Katinka jobb emberré teszi őt, Katinka szerint viszont Shane segít neki ugyanebben, így tolják egymást előre. Katinka pedig így nyilatkozott:

"Ő talán jobban megbízik bennem, mint én saját magamban , az hogy valaki olyan áll a parton akit nem is tudnék jobban szeretni, és tudom, hogy benne 100 százalékosan megbízom ez iszonyatosan nagy pluszt ad. "

Wöller Ákos tanítványa és egyben felesége Sastin Marianna világbajnok birkózó. 12 éve egy edzőtáborban ismerkedtek meg, amikor még mindketten junior versenyzők voltak. 2009-ben lett az edzője és 3 éve vette feleségül. Szerintük van benne nehézség is, meg könnyebbség is, de a lényeg, hogy Ákos sosem kivételezett szerelmével, és mindig tudja, hogy mikor nem szabad erősebben rászólni, és mikor kell igazán támogatni.A Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Kajak Kenu Szövetség sportpszichológusa Nagy Sándor már sok hasonló esettel találkozott praxisában. Szerinte egy ilyen viszonyt lehetetlen titkolni, főleg csapatban, ahol pont az átláthatóság a legfőbb erény. Előny lehet, hogy jobban összhangba tudnak kerülni és jobban átlátják egymás gondolatát, hátrány lehet viszont, hogy mindez a csoport működésére negatívan hat.A fitness és testépítés világában rengeteg edző-tanítvány szerelmespárt találunk. Itt van mindjárt Frits Patrícia Európa bajnok, aki egy éve szeretett bele az edzőjébe, nem kis port kavarva ezzel.  Felmerül az a kérdés is, hogy Patríciának mennyire nehéz azzal a tudattal együtt élnie, hogy párja rengeteg csinos lányt készít fel nap, mint nap a különféle fitness versenyekre:

"Szerencsére nem vagyok egy féltékeny típus úgyhogy ebből egyáltalán nincsenek problémák"Berek Gábor világbajnok fekvenyomó és testépítő valamint Fürdős Enikő bodyfitness versenyző már 13 éve boldogítják egymást a sportban és a magánéletben is. Szerintük a köztük levő munka és szerelmi viszonynak csak előnyei vannak.

És végül következzen egykori olimpiai bronz és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó játékosunk, a tizennégyszeres magyar bajnok Angyal Éva - aki 14 éves korában a Vasas SC-ben kezdett el kézilabdázni - és férje Csík János minden idők legeredményesebb kézilabdaedzője, aki a mai napig felkészít. Az ő kapcsolatukat is vegyesen fogadták a csapattársak, de miután Éva sokkal jobban igyekezett az edzéseken, mindenki elfogadta az új helyzetet.A szerelemnek mindenesetre nem lehet parancsolni és a jelen példák is mutatják, hogy edző és tanítványa között hosszútávon is működik a kapcsolat, de azért néha nem árt külön választani a munkát a magánélettől, legalábbis, ha nem akarunk rosszalló megjegyzéseket kapni.


A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók