Műsorújság
RTL Most

Méder Áron újabb nagy kalandba vetette magát!

A világ egyik legveszélyesebb vitorlásversenye, a Mini Transat és egy megszállott vitorlázó, aki már egyedül megkerülte Földet: ő Méder Áron, akit Spanyolországban, Sada-ban értünk el a rajt előtt.
Áron Földkerülését a Fókuszban csaknem végig követtük. 2006-ban ott voltunk Gibraltárban, amikor nekivágott a 2 és fél évesre tervezett, 30 ezer mérföldes útnak. Akkor még nem sejtette, hogy a nagy utazás egy évvel tovább tart majd.

Áron 50 nap alatt kelt át az Atlanti Óceánon, majd a Panama csatorna után jött a hatalmas Csendes Óceán. Itt a legtöbb idő 80 nap volt, amit egyedül töltött az apró bárkában. Járt a Galapagos szigeteken, Fidzsin és olyan érintetlen helyekre jutott el, ahová mások milliós utakra fizetnek be.

Most pedig az Atlanti átkeléshez egy 6 és fél méteres hajót vásárolt, épp fél méterrel nagyobb a Carinánál, amivel megkerülte a Földet. Áron azt mondja, itt a vitorlás tudás éppolyan fontos lesz, mint az emberi tényező.

Ráadásul ezen a versenyen még a parttal vagy az otthoniakkal sem lehet majd rádiózni. Áron szintén vitorlázó édesapja így csak az interneten tudja majd követni a túlzás nélkül egyik legveszélyesebb tengeri versenyt.

Nézze meg itt a Fókusz Plusz riportját!

A Fókusz Plusz riportjait a videótárban nézheti meg

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók