Műsorújság
RTL Most

A Star Wars legendák magyar hangjai

Megkerestük azokat a színészeket,akik annak idején a hangjukat kölcsönadták a filmhez és azokat az alkotókat, akik valamilyen módon részt vettek a VII., Az ébredő Erő elkészítésében.
Megkerestük azokat a színészeket,akik annak idején a hangjukat kölcsönadták a filmhez és azokat az alkotókat, akik valamilyen módon részt vettek a VII., az Ébredő erő elkészítésében. Érdekes módon 1982-ben először az V. epizódot a Birodalom Visszavágot szinkronizálták és került a magyar mozikba. Leila hercegnőt akkor Bencze Ilona színésznő szinkronizálta. A film végül hatalmas siker volt Magyarországon, így 1984-ben elkészült a legelső, azaz a IV. epizód magyar változata is. Ekkor már Csernák János kapta meg Han Solo magyar hangját. Ő azóta elválaszthatatlan Harrison Fordtól, olyannyira, hogyha egymás mellé rakjuk a két személy arcképét, akkor hasonlóságokat is felfedezhetünk.

A Star Was rajongóknak ezek után 9 évet kellett várniuk, egészen 1993-ig, hogy a VI. rész, azaz a Jedi visszatér magyarul is elkészüljön. Pedig akkor már 10 éves volt a film. Ebben Luke Skywalker hangján Rékasi Károly szólalt meg. Nem véletlenül esett Stohl Andrásra a választás, ugyanis az eredeti trilógia mindhárom részét 1995-ben és 1997-ben újra kellett szinkronizálni a technika fejlődése miatt. Sok szinkronhangot lecseréltek, így lett Bencze Ilonából Kovács Nóra, Csernák János maradt Han Solonak, Luke Skywalker hangja viszont mindhárom epizódban Stohl Andrásé lett.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók