Műsorújság
RTL Most

Sziget: a fesztivál, melynek himnusza és zászlaja is van

Az Irie Maffia tagjai különböző nemzetek zászlói előtt éneklik a 2015-ös Sziget himnuszát. Egy fogalommá vált már évek óta a világon, hogy ha augusztus, akkor a világon és országszerte több tízezer fiatal nekivág Budapestnek és összegyűlik a legnagyobb zenei fesztiválján.
Már csak hármat kell aludni, hogy Robbie Williams a Szigeten a levegőbe kiáltsa azt, hogy „Hello Budapest”.  Az építés pénteken még gőzerővel zajlik, este hattól pedig megérkeznek már az első fesztivállakók. A Fókusz stábja benézett a Hajógyári szigetre, megtaláltuk az első már sátraikat is felállító lakókat és megmutatjuk az idei év újdonságait is.    

A Sziget nemcsak egy buli, egy zenei fesztivál, hanem egyfajta kiállítás is, ahol különböző művészek alkotásait, installációt lehet látni. Idén is sok újdonság épül. Van itt fa óriás lépegető, de találtunk lomokból készült űrhajót. Ez a sárkány pedig 15000 műanyag palackból épült. Egy bicskei gimnáziumi osztály 300 óra alatt építette meg.

A 2015-ös Sziget egyik legnagyobb újdonsága egy argentin utcai színházi társulat lesz, aki gigantikus show-val készülnek. A világhírű Fuerza Bruta egy időben New Yorkban, Pekingben, Argentínában és a Szigeten is fellép.


A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Hasonló videók

Legnézettebb videók