Műsorújság
RTL Most

Összegyűjtöttük az elmúlt évek legfurcsább magyar beruházásait!

Az elmúlt pár évből is meglepően sok furcsa beruházás találtunk Magyarországon, amelyeket látva sokan nem értik, hogyan valósulhattak meg egyáltalán.

Korábban már láthatták nálunk a Bodrogkeresztúri 40 centis kilátót, ami valószínűleg a világ egyik legkisebb magaslese. Most egy újabb rekordgyanús furcsa kilátó-beruházás kapott támogatást. Itt a méret rendben is lenne, csupán a mennyiséget érezzük kicsit túlzónak.

A 11 kilátó tulajdonosai helyi és környékbeli magánszemélyek, akik hamar rájöttek nem arra kell pályázni, amire szükség van, hanem amire pénzt adnak. Az Európai Unió egyébként eddig országszerte összesen 160 darab kilátó építését támogatta, hasonló rendszerben. Az egyik tyukodi lakosnak, Szabó Ferencnek például kettő is van. A szemetet leszámítva egész jó állapotban. A kilátás is páratlan lehet annak, aki szeretné az illegális szemétlerakó és az omladozó tsz telephely báját megcsodálni. A helyiek sem igazán értik minek kellett a szántóföldek mellé ennyi magaslest felhúzni.

Ha mégis valaki erre tévedne, számoljon egy rázós földúttal és Ha mégis, van olyan magasles, amit már teljesen benőtt a gaz, így még gyalog is nehézkes megközelíteni.

Ez pedig már a Nyugotszenterzsébet legmagasabb pontja, ami egy buszmegállótetején van, és aminek története ismét rávilágít az uniós támogatások kusza világára. A településen élők ugyanis buszmegállót szerettek volna, arra viszont nem lehetett pályázni, így az önkormányzat kilátót épített, amire meg is kapták az állami pénzt.

A Tokaj melletti kisfalu kalandparkja mégis kong az ürességtől.

Ez pedig a körmendi bicikli út egy motocrossos szemszögéből. Bár a kerékpárút nem extrémsport pályának épült, mégis leginkább arra hasonlít.

Az összesen 3 kilométeres szakasz 400 millióba került, a kivitelező szerint pedig teljesen szokványos dolog, hogy megvan hullámoztatva a kerékpárút, ahol a csatlakozási szintek megkövetelik.

Legnézettebb videók