Műsorújság
RTL Most

Mit művel a gyerek, ha egyedül marad otthon?

Palacsintát süt, az összes fellelhető édességet magába tömi, kisminkeli magát, mindenfélét néz a tévében. Vagy: beengedi az idegeneket, megsebesül, esetleg lángra lobbant valamit. Nem minősül bűncselekménynek, kiskorú veszélyeztetésének az, ha egy kis időre egyedül hagyjuk a gyerekünket. A felelősség azonban a szülőké. Minden esetben.
Noel a bátyjával, a 21 éves Márkkal otthon maradhat. A modellnek készülő Nina 12 éves, édesanyja mégis maximálisan megbízik benne, pedig a lány képes hadszíntérré változtatni a konyhát. A pszichológus azt mondja, egy 8-10 éves gyerek már lehet olyan érett, hogy egyedül lehessen hagyni. Persze előtte a szájába kell rágni, hogy mit szabad és mit nem. Egy Floridában élő kisfiú például egyedül indult haza az iskolából, ezzel pont elkerülve a szüleit. Másfél órát töltött egyedül a hátsó udvarukban, majd mire a házaspár hazaért, már a rendőrség várta őket. Zsédenyi Adrienn tisztában van vele, hogy ha ilyen nem is, de hasonló helyzet Magyarországon is előfordulhat.

Nimród mindjárt 8 éves. Anyukája szerint tud vigyázni magára, ami a sokévnyi felügyeletnek és tanításnak köszönhető, de még néhány évig biztos, hogy nem hagyják egyedül a szülei. Most pedig nézzük, mit csinál otthon egyedül egy 14 éves diáklány, ha éppen övé a kégli.

Ezek a képsorok Donatelláról készültek egy függöny mögé rejtett kamerával. A szituációk látszólag viccesek, de anyagilag kész csőd lehet egy szülő számára, ha drága pénzért vett ruháit, sminkkészletét gyermeke ölti magára, majd két bal lábbal lép a cipőjébe.
 

Nézze meg a teljes adást az RTL Moston!
 

Legnézettebb videók