Műsorújság
RTL Most

Megtörten adott interjút Marian Cozma édesapja

Petre Cozma, Marian édesapja a napokban egy román TV-nek adott interjúban azt nyilatkozta, hogy végső elkeseredésében eljön Magyarországra és kárt tesz magában, hogy végre komolyan vegyék. A 211 millió forintnyi, neki ítélt kártérítést nem kapta meg.  Az édesapát Bukarestben értük utol. Telefonon mesélt az elmúlt évek eseményeiről.
Marian Cozmát 2009. február 8-án ölték meg egy veszprémi szórakozóhely előtt, ahová csapattársaival és párjával ment szórakozni. A felvételeken jól látható, hogy Cozma barátnőjével az emeleti diszkóból a pincehelyiségbe megy, ahol hatalmas a tömeg, ezért a pár türelmesen várakozik. Az is jól kivehető, ahogy későbbi támadói szintén lemennek ide.

Ekkor szaladt fel Cozma, társaival együtt a lépcsőn. Az egyik férfi fején és hátán ekkor már látszanak a verekedés nyomai. Az utcán folytatódott tovább a balhé.
Itt került elő az a kés, ami egy utolsó, tragikus mozdulat következtében véget vetett a sportoló életének. Hat év. Ennyi telt el a tragédia óta.  A Cozma család a mai napig nem tudta feldolgozni Marian halálát. Szó szerint belerokkantak a gyászba - meséli az édesapa.

Mára Petre Cozmáéknak minden megtakarított pénzük elfogyott, mert az egészet a fiúk emlékére költötték. A számukra megítélt kártérítésből még semmit sem láttak.
Dr. Helmeczy László a Cozma család ügyvédje elmondta, hogy több, mint 72 millió forint bűnügyi költség gyülemlett fel az évek során. Ezt a költséget az elítélteknek kell kifizetni. Most az elítéltek vagyona a fedezete a bűnügyi költségnek. Ezt kell először rendezni mondja az ügyvéd, majd a sértettek, ez esetben a Cozma család kárigénye következik.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók