Műsorújság
RTL Most

Megtaláltuk az óriáskeréken sétáló rejtélyes idegent

Egy férfi, esernyővel a kezében sétálgatott a budapesti óriáskerék tetején. Az elsőre hihetetlennek tűnő felvétel főszereplőjének kilétét azóta is sokan találgatják. Nálunk most megszólal az esernyős ember és elmondja, miért kockáztatja életét a magasban.

Az ötlet mögött Kálló Péter többszörös díjnyertes fotógráfus áll. Ő álmodta meg Umbrella Man, magyarul az esernyős ember karakterét, ami egyáltalán nem a veszélyről vagy a magamutogatásról szól. A projekt neve Balance, vagyis egyensúly, ami nem csak a képek hangulatát, de az alkotás üzenetét is hordozza.

Ezek a látványos felvételek több hónapnyi előkészületet igényelnek, mivel a srácok mindent legálisan, engedéllyel másznak meg, amiknek a megszerzése hónapokig is eltarthat.

Az esernyős ember figurája korábban is rengeteg helyen felbukkant már. Kennedy elnök gyilkosságánál összeesküvés elméleteket indított el egy a napsütésben fekete ernyővel álldogáló férfi, aki viszont csak politikai provokációnak szánta az esernyőt. Az Erzsébet téri óriáskerék meghódítója viszont azt meséli csupán véletlenszerűen választotta ezt a jelmezt. Először a Fókusznak mesélt kicsit magáról. Arcát azért nem vállalja, mert szeretné, ha a képek nem róla szólnának, hanem arról az egyedi látásmódról, amit fotós barátja elképzelt.

Azt azonban hangsúlyozza, hogy ezeket a hajmeresztő mutatványokat senki ne csinálja utána. Pont azért készítik ezeket a felvételeket, hogy nekünk már ne kelljen kockáztatni az életünket, ezért az elképesztő látványért.

 

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók