Műsorújság
RTL Most

Megszületett a milliárd-dolláros bébi

Világra jött Mark Zuckerberg kislánya, Max. A 31 éves édesapa gyermekének írt levelében bejelentette, hogy részvényeinek 99 százalékát jótékony célokra ajánlja fel, amelynek jelenlegi értéke 45 milliárd dollár, vagyis mintegy 13 ezer milliárd forint.
A posztot már közel egymillióan likeolták, Arnold Schwarzenegger és Shakira is. Zuckerberg és felesége korábban 100 millió dollárt adott New Jersey-i iskoláknak, és 120 millió dollárt a San Fransiscó-i szegényeknek. A közösségi média-mogul a világ leggazdabb emberei közé tartozik. A listát Bill Gates vezeti, aki korábban hasonló felajánlást tett a harmadik leggazdagabb üzletemberrel, Warren Buffettel, és bejelentették, hogy vagyonuk felét jótékony célra fordítják.Bill Gates leginkább az AIDS, a malária és a gyermekbénulás elleni küzdelemre adományoz. Pár napja Párizsban pedig arról tárgyalt, hogy a fejlődő országok tegyenek nagyobb erőfeszítéseket az éghajlat-változás problémáinak megoldásában. Magyarországon a leggazdagabbnak Csányi Sándor számít a maga 287,9 milliárd forintjával. Alapítványával gyerekeket segít, illetve a kultúra és a sport kiemelkedő alakjait díjazza. A Magyarországon is hatalmas vagyonokat adományozók között van Küllői Péter, aki befektetési bankárként dolgozott negyven éves koráig, utána pedig az egész életét a jótékonyságra tette. Jaksity György közgazdász számos alapítványt támogat, többek között a fogyatékosokat.

Mark Zuckerberg mostani felajánlása nem egy összegben történik, a  fiatal üzletember megfogadta, hogy az elkövetkező három évben évente egy-egy milliárd dollár értékű részvényről mond le jótékonysági szervezetének javára.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók