Műsorújság
RTL Most

Megrázó vallomás: miért kellett a fiamnak meghalnia?

Pontosan egy hónappal ezelőtt, január 17-én borzalmas tragédia történt Budapesten.  A 44 éves O. György kidobta saját fiát a negyedik emeletről, majd néhány másodperccel később ő maga is a mélybe vetette magát. Mindketten meghaltak. A gyászoló édesanya, Seres Barbara most exkluzív interjút adott a Fókusznak.
Barbara 2008-ban ismerte meg Györgyöt, barátságuk 2012-ben alakult szerelemmé, össze is költöztek. Két évig éltek boldog kapcsolatban, de nem házasodtak össze. A lány 2013. november 10-én, pont a születésnapján tudta meg, hogy gyermeket vár a férfitől. A kis Ádám megszületése után kezdődtek a gondok – a kicsi alig hathetes volt, mikor György először kezet emelt párjára. Miután a fizikai és a lelki megpróbáltatások rendszeressé váltak, a nő segítséget kért. Barbara végül úgy döntött: elköltözik élettársától, és Budapesten marad. Az édesanyjával éltek abban az Attila úti lakásban, ahol a tragédia is történt. Nem akarta elzárni a kisfiút az apjától, ezért a férfi rendszeresen látogathatta a fiát.


Egy ilyen, előre be nem jelentett látogatásra került sor december 13-án. György már akkor azzal fenyegetőzött: kidobja a gyermeket az ablakon. O. Györgyöt elvitték a rendőrök, és gyorsított eljárásban zaklatásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az orvos szakértő megállapította: a férfinak elmebeli fogyatkozása nincsen. A tárgyaláson Barbara még bízott abban, hogy György nem gondolta komolyan a fenyegetését.

 

Seres Barbara két hete temette el Ádámkát, aki még az első születésnapját sem élhette meg. A gyászoló édesanya azóta sok-sok napot gondolkodott azon, hogy vajon ki a felelős a tragédiáért, egyáltalán tehetett volna bármit is, hogy mindez ne következzen be. Vajon hibázott-e a rendőrség, mikor zaklatásnak minősítette az esetet? Hibázott-e az orvos szakértő?  A válaszok keresésében és a tanulságok levonásában Berényi András ügyvéd van a segítségére.

A gyászoló édesanyával készült interjú első és második részét hosszabban is megnézhetik.

Nézze meg a teljes adást az RTL Moston!
 

Legnézettebb videók