Műsorújság
RTL Most

Lesújtó állapotban a magyar foci

Eltemetett futballklubok, letartóztatott tulajdonosok, bajnokságból kizárt csapatok, és üresen kongó stadionok. Ilyen botrányokkal ért véget a hétvégén az idei NB1-es szezon. Mi is ott voltunk a lelátókon.
Csányi maszkban és Je suis PMSC pólóban tiltakoznak a pécsi szurkolók csapatuk néhány évig biztosan utolsó NB1-es mérkőzésén. A Pécs egy másik kizárt csapattal, a Nyíregyházával játszik. Az MLSZ nemrég 5 első osztályú csapatnak nem adott licencet a következő bajnoki idényre. Rajtuk kívül a Győri ETO-nak, a Kecskemétnek és a Pápának. Mindnyájan az amatőrök között folytathatják jövőre.

A gyászszalagot viselő játékosok díszsorfal között vonultak be a pályára. Szokatlanul gyászos volt a hangulat. Csak az MLSZ-t szidta mindenki, nyomdafestéket nem tűrő hangon. Nyíregyházi szurkolók nem voltak a pécsi meccsen, ők otthon a csapat utolsó edzésén tiltakoztak a kizárás ellen. 1500 szurkoló borította füstbe a stadiont. A klub vezetői azt mondták, azért nem kapnak jövőre licencet, mert az MLSZ szerint nem fizették ki egy külföldi játékos bérét.

Hogy kit miért zárták ki őket, erről senki semmit nem tud. Az MLSZ a jogszabályok szerint semmit sem mondhat, mivel a klubok gazdasági társaságok, az ő adataik pedig titkosak. Csak az egyesületek hozhatnák nyilvánosságra a részleteket, de ezt egyik klub sem tette meg. Nem véletlenül. Információnk szerint ugyanis óriási tartozásokat halmoztak fel a kizárt csapatok, főleg a játékosokkal szemben. Több klubnál hónapok óta nincs fizetés, az NB1 éves vesztesége 6 milliárd forint.  Ezeket az elmúlt években még elnézte az MLSZ, most már nem. Az is sokat elárul a viszonyokról, hogy a 2 licencet nem kapott klub a Győr és a Pápa tulajdonosait is előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság csalás alapos gyanúja miatt.
De vajon mit szólnak a szakemberek a létszámcsökkentéshez?
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!


 

Legnézettebb videók