Műsorújság
RTL Most

Forronganak az indulatok a népszerű mulatós sláger körül

Mert a nézését meg a jogdíját… Lassan már ez is lehetne a refrénje Kis Grófo mulatós slágerének, ami egyébként nem is az övé. Fásy Ádám és zenész kollégája Kothencz Lajos ugyanis azt állítják, ők már levédették ezt a dalt, ami alig fél év alatt közel 10 millió kattintást hozott Kis Grófonak. Forgó Viktor riportja.
A bonyodalmat az okozza, hogy egy népdalt nem lehet levédetni, márpedig ez a nóta több népdalból lett összegyúrva. A szerzemény dallama a „Lovamat kötöttem” című virágének egyik strófáján alapul…Fásy Ádám állítása szerint Lajossal közösen átírták a dalt és azért szeretnék levédetni, mert már rengetegen feldolgozták. Kis Grófo így Fásy Ádámtól kért engedélyt arra, hogy elénekelhesse ezt a nótát. Emiatt terjedhetett el, hogy Fásy a szerző.

Magyarországon az utóbbi 5 évben 400 és 600 forint között volt egy rádiós elhangzásnak az értéke. Itthon havi 1 millió forint fölötti jogdíjban csupán 24-en részesülnek. Ezzel szemben John Lennon és Paul McCartney Yesterday című közös száma eddig 30 millió dollárt hozott a szerzőknek. A nézését meg a járását című dal több szerzői jogvitát is generált az elmúlt hetekben és néhány zenészt is felháborított az, hogy kik nevezik sajátjuknak a dalt.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók