Műsorújság
RTL Most

Egyedülálló találmány: biciklivel levegőbe

Repülő biciklit eddig csak az E.T.-ben láttunk, de a gödöllői reptéren a fikció válósággá vált. Tardy Tamás, aki a levegő megszállottja, valami teljesen újat hozott létre, ez ugyanis az első légibicikli az egész világon. Czakó József riportja.
Tamás komoly edzéseket végzett az erkélyükön kifüggesztett légibiciklin, hogy megerősítse lábizmait. Hiszen a levegőben csak a felhajtóerőre meg saját erejére számíthat. Szó szerint a fennmaradásért kell tekernie. Mivel a légbringa először fog felemelkedni, minden körülménynek ideálisnak kell lennie. Az első felszállásra már vagy 3-4 időpont ki volt jelölve, de általában a nagy szél miatt mindig lefújták.

Tamás 34 évvel ezelőtt kezdte légi pályafutását, ejtőernyőzéssel. 300 ugrás után váltott a siklóernyőzésre, rendszeresen repül innen a gödöllői reptérről, utasokkal is meg egyedül. A repülés életmódjává vált.  És akkor is felszállt, amikor tavaly Decemberben a jég miatt nagyfeszültségű vezetékek dőltek ki. Szívesebben van a levegőben, mint bárhol máshol.

Bármennyiszer is elképzeltük, egészen szürreális a látvány, ahogy egy roncstelepről megmentett bicikli, egy már kiszolgált légcsavar egy siklóernyő és persze Tamás hasítja a levegőt….egészen olyan, mintha álmondánk.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók