Műsorújság
RTL Most

Egy éve támadták meg a Charlie Hebdo szerkesztőségét

Egy éve már, hogy a terroristák lerohanták a Charlie Hebdo szerkesztőségét, és megöltek tizenkét újságírót Párizsban.
Heti értekezletüket tartották a szatirikus hetilapnál, amikor két fegyveres rontott rájuk. Akit csak eltaláltak, lelőttek. 12 újságíró halt meg. A „Je suis Charlie” felirat pedig az egész világon a terror elleni tiltakozás szimbóluma lett.Egy évvel a támadás után az utca nagy része még mindig le van zárva. A ház előtt, ahol a Charlie Hebdo működött nem lehet parkolni. Kedden a francia államfő emléktáblákat avatott fel a januári támadások helyén. A terrortámadást az Al-Kaida jemeni szárnya nevében követték el.


 
A terroristák elfogására hajtóvadászat indult, és a Kouachi fivéreket két nappal később a rendőrök tűzharcban ölték meg.„Egy évvel később  a gyilkosok még  mindig köztünk járnak” – ez áll a különszám borítóján, ami a mészárlás évfordulójára jelent meg. A Charlie humora akárcsak korábban, most sem tetszik mindenkinek, megosztja az olvasókat.
A Charlie Hebdo elleni támadás után gyerekrajzok ezreit küldték el az újságnak, ezekből most egy könyv is születik. A Január 7-ei és Január 9-ei merényletek megdöbbentették a világot, azonban ezek csak az előfutárai voltak a sokkal több áldozatot követelő novemberi vérengzésnek.


A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók