Műsorújság
RTL Most

Idén előbb támad az allergia

Becslések szerint 400 millió ember allergiás ma a világon, Magyarországon pedig a betegek száma mára jóval túllépte a 2 milliót. Ráadásul a korai tavasz miatt a panaszok is hamarabb jelentkeznek.
SZABÓ ÁDÁM: „Meg szeretném előzni az allergiát”

Orr-, és szemviszketés, tüsszögés és nehéz légzés. Ezek mind kínozzák az allergiás betegeket. Akármennyire is szeretnénk ezektől megszabadulni, az extrém megoldásokkal azért nem árt vigyázni. Az allergiások száma így is évről-évre rohamosan növekszik, és a számítások szerint 2025-re a föld népességének felét érinti majd.

A sztárvilágot sem kíméli. Szabó Ádámon egy Prick-tesztet, vagyis bőrpróbát végeztek, hogy kiderüljön, mi okozza a panaszokat. A tesztnél 15 percet kell várni, hogy az allergénre adott reakció láthatóvá váljon.

Dammak Jázminnál évekkel ezelőtt állapítottak meg általános virágpor- és pollenallergiát, ami egész nyáron kínozta a szépségkirálynőt. Rajta a legújabb technológiával, fényterápiával próbáltak segíteni.

Keresztes Ildikó, a mára igen népszerűvé vált sóterápiát próbálta ki. Csanki István azt remélte, hogy allergiája megszűnik, ha parlagfű-salátát vagy kapszulát fogyaszt.
A parlagfű-allergiát többféle természetgyógyász módszerrel próbálják gyógyítani. A legextrémebbnek tűnő megoldás állítólag a kecske tejében található.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók