Műsorújság
RTL Most

Zaklatás: láthatatlan ellenségek nyomában

Nyomdafestéket nem tűrő üzenetek, bántó levelek, fenyegető e-mailek. Kihez forduljunk, ha a zaklató üzenetek már az agyunkra mennek, vagy egyenesen megrémisztenek bennünket?
VV Attilát valaki szeptember óta bombázza megalázó e-mailekkel. Attilát most elkísértük egy internetjogászhoz. Dr. Ormós Zoltán kifejezetten informatikával kapcsolatos jogi ügyekkel foglalkozik. Rengeteg hasonló esettel találkozott már.

Sokan nem tudják, de az ilyen zaklatásokat a törvény bünteti. Egy-egy hasonló e-mail miatt akár egy év szabadságvesztést is kaphat az illető. Fenyegető üzenetek esetén ez akár két évre is bővülhet.

Nem ez lenne az első eset, hogy Attilát nők zaklatják. A Való Világ után egészen elképesztő módon üldözte őt egy két hölgy. Ezekre fel volt készülve, hiszen akkor lett vége a ValóVilágnak. De ennek már két éve, a mostani eset ezért is ijesztő számára.

VV Anett megszállottja egyáltalán nem rejtőzködik. 2012 szeptembere óta nem csak a fotóját küldte el a lánynak, de pontos címét, telefonszámát is. A férfi legutóbb azzal verte ki a biztosítékot, hogy feltörte Anett privát profilját is.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók