Műsorújság
RTL Most

Kell-e félnünk a kozmikus sötétségtől?

A maják világvége jóslata mellett újabb jövendölés kelt pánikot. Több napig tartó sötétséget vetít elénk, ha a Föld a null-síkba lép, a jóslat szerint az emberiség tíz százaléka meghalhat. Van-e alapja, kell-e bármitől is tartani decemberi 21-én?
Tömeges halpusztulások, földrengések, megvadult emberek. Forrong a világ. Sokan ezt a maja naptár közelgő végével magyarázzák. Eszerint idén december 21-én véget ér a földi élet.

A kataklizma sokféleképpen érhet el minket a „jóslatok” szerint. Vagy a szakemberek szerint nem is létező bolygó, a Niburu ütközik a Földnek. Vagy ha ez nem, akkor valamiféle óriási napkitörés megváltoztatja a föld mágneses polaritását, és ez végez ki minket földlakókat. És itt a legújabb őrület: a null síkba állás.

A null síkról és annak drámai hatásairól egy hivatalosnak tűnő írás terjeng a neten. Mondjuk már az eleje érdekes. Valaki oroszul írta a NASA nevében, azt később szlovákra, majd egy leleményes embernek köszönhetően magyarra is lefordították. A kusza írásból kiderül, hogy december 21-én moszkvai idő szerint délelőtt 10-kor sötétbe borul a Föld, minimum 3-4 napra. Nem lesz áram, és akár az emberiség 10 %-a is meghalhat.

„Sokan azt mondják, hogy lesz együttállás, amikor a Nap, a Föld és a csillagrendszer középpontja egy vonalba áll. Nos, ez teljesen igaz, csakhogy ez minden év december 21-én így volt, és se tavaly, se azelőtt nem volt világvége” – mondta egy a NASA-nak dolgozó tudós.

Ha világvége nem is lesz, az egyik leginkább elismert asztrológus szerint valami nagy változást hoz a rettegett dátum. Hogy mit, kiderül a Fókusz riportjából.

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók