Műsorújság
RTL Most

Békatalpban küzdenek a vízi rögbi játékosai

Birkózás a víz alatt egy labdával, hogy a golyó egy szemeteskuka szerű kapuba landoljon – ismerős Önöknek ez a sportág? Ez a vízi rögbi, ami Európában, Ausztráliában és Amerikában már igen népszerű.
A vízi rögbit még a 60-as években egy német búvárklub egyik tagjai találta ki. Az első meccs 1964-ben volt Duisburgban, 1978-ban pedig megalakult a Nemzetközi Szövetség, 1980 óta pedig világbajnokságuk is van, Németországban például több, mint 180 csapat játssza ezt a különleges sportot.Pipa, búvárszemüveg, békatalp és vízipólós sapka a felszerelés. Két hat fős csapat játszik egymás ellen, a kispadon pedig hat-hat játékos váltja egymást. A bíró búvárfelszerelésben felügyeli az eseményeket és kürtszóval jelzi a szabálytalanságokat és a gólokat.

Miközben a Honvéd játékosai élsportolók, napi több órát edzenek, addig a másik oldalon a vízi rögbisek csapata igen vegyes. Van itt gyerek, idős férfi, pocakos úriember és hölgy is- a szabályok mindent megengednek. Bár nem élsportolók, de közel 10 éve játszanak már, ez pedig komoly hátrány a pólósoknak.A vízi rögbisek a Honvéd vízipólósainak szerették volna bemutatni ezt a sportágat. A 20 perces meccsen végül csak egyszer sikerült a pólósoknak a kapuba találni. 6-1 lett a végeredmény, de ezen most senki sem szomorkodott.


A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
 

Legnézettebb videók